Tradicionalni slovenski zajtrk

Petek, 19. 11. 2021. Potek

V petek, 19.11.2021, bomo tudi na naši šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga navadno obeležujemo tretji petek v mesecu novembru.

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave je slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Pridružili se bomo tudi vseslovenski akciji  s pripravo Tradicionalnega slovenskega kosila. Tako bomo naslednji teden prilagodili tedensko ponudbo kosil in vključili več lokalnega sadja oziroma zelenjave.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.

Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.

Petošolce bodo na ta dan obiskali čebelarji. Predavali jim bodo o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Spoznali bodo tudi nekaj izdelkov iz medu.

 Potek:

Učenci gredo ob 7.40 v matične razrede, kamor bodo zajtrk dostavile kuharice. Po samotestiranju bo sledil zajtrk, okoli 8.00 ure. Učenci bodo zajtrk kulturno pojedli in vso posodo odnesli nazaj v kuhinjo.

Sledil bo pouk po urniku.

Lidija Pocajt, prof. (vodja šolske prehrane)

Stran projekta

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.