RU

10. teden: 25.-29. 5. 2020

  Šoštanj, 25. 5. 2020

Spoštovani učenci, petošolci!

Pred nami je že 10. teden pouka na daljavo.

V tem tednu boste pridobili ustno oceno pri predmetu NIT in GUM. 

Do četrtka, 28. 5., morate oddati nalogo za NIT, do petka, 29. 5., pa za GUM.

V naslednjem tednu pa boste ocenjeni še pri SLJ.

Vse napotke in podroben opis poteka ustnega ocenjevanja imate opisan v gradivu na šolski spletni strani. Zato si navodila dobro preberite.

Verjamemo, da boste svoje znanje uspeli dokazati po svojih najboljših močeh!

Še vedno skrbno pošiljajte vaše šolsko delo v pregled. Na ta način lahko učiteljice spremljamo vaš napredek in vam pomagamo.

Če potrebujete kakšno pomoč ali dodatno razlago, pa nam pišite.

Lepo vas pozdravljamo

 razredničarke

 

 

9. teden: 18. 5. – 22. 5. 2020

Šoštanj, 18. 5. 2020

Spoštovani učenci, petošolci!

Pred nami je že 9. teden pouka na daljavo. Upam, da sledite vsem navodilom.

Zdaj že veste, da boste na tak način tudi zaključili šolsko leto. Upoštevati bomo morali pravilo, da morate imeti pri vsakem predmetu v drugem polletju vsaj eno oceno. Zato dogovorjena ocenjevanja opravite čim prej. Potrudite se in pokažite svoje spretnosti in znanje, saj veste, da se učite zase.

Do petka, 22. 5., morate oddati nalogo za DRU, do četrtka, 28. 5., morate oddati nalogo za NIT. Tudi za TJA ste že dogovorjeni z učiteljico. V začetku junija pa bomo ocenili še SLJ. Navodila za delo boste prejeli pravočasno. Če kdo, brez opravičila, ne bo oddal naloge do dogovorjenega datuma, bo ocenjen z negativno oceno.

Vsi, ki morate popravljati negativne ocene, se boste o tem dogovorili z učiteljem tistega predmeta.

Tudi druge obveznosti opravite čim prej. Kdor še ni opravil bralne značke, lahko to stori do 29. maja, ko bomo razredničarke morale oddati seznam učencev, ki so jo opravili. Če nimate primerne knjige doma, lahko preberete elektronsko knjigo, ki jih najdete na spletni strani šole, Pouk na daljavo, Bralna značka, e-knjige. Razredničarki pošljete poročilo o prebrani knjigi. Lahko pa tudi pregledate šolska glasila in napišete poročilo.

Dela nam ne bo zmanjkalo. Čim bolj se potrudite. Tudi star pregovor pravi: Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Jaz se s tem v celoti strinjam.

Lepo vas pozdravljamo

  razredničarke

8. teden: 11. 5. – 15. 5. 2020

Dragi učenci!                 

Pred vami in nami so tedni, v katerih boste ocenjeni na daljavo za svoje pridobljeno znanje. Vendar se ne prestrašite, saj ocenjevanje ne bo tako zaostreno, da ne bi bili uspešni pri tem. Potekalo bo malo drugače, kot ste bili navajeni do sedaj, vsaj pri nekaterih predmetih.

Učiteljice smo se odločile, da bomo največji poudarek dale na pridobivanju ocen za npr. likovne, tehnične, praktične izdelke, plakate, PowerPoint predstavitve, napisana besedila, opravljanje dejavnosti (dokaz – fotografije). Izognile se bomo klasičnim pisnim preizkusom znanja.

To bodo vaše zadnje ocene v tem šolskem letu, zato se še bolj potrudite in  pripravite ter odgovorno delajte, kar bo naročeno.

 

Tisti, ki imate na dolgu še katero knjigo za bralno značko, lahko do konca meseca še knjige preberete in pošljete učiteljici kratko vsebino.

Bodite nasmejani in pozitivno naravnani, saj važno je le, da smo zdravi. 🙂

 Vaše razredničarke

7. teden: Datum: 4. 5. – 8. 5. 2020

Radovedni metuljček vas sprašuje o pouku na daljavo.

 

Prvomajske počitnice

 

Datum: 20. 4. – 24. 4. 2020

 Dragi učenci!

Pa smo zakorakali že v šesti teden pouka na daljavo.

Se še spomnite, kako veseli ste bili, ko ste izvedeli, da se s ponedeljkom, 15. 3. 2020 zapirajo šole. Kaj pa pouk?

Takrat niste razmišljali o tem. Bili ste veseli, da ni šole.

Kaj je to karantena si niste predstavljali.

Verjetno sedaj že drugače razmišljate. Kje bi bili raje doma ali v šoli? Prepričane smo, da se vam že malo kolca po prijateljih, šolski malici, tekanju po stopnicah brez copat… Verjetno že pogrešate učiteljice in učitelje.

Sedaj je čas, ko preizkušate sebe in starše. Sebe v smislu, koliko že zmorete sami in starše, koliko zmorejo poleg službe še storiti za vas.

Zato jim priskočite na pomoč, ker jim zdaj ni lahko.

To je čas vaše samostojnosti. Po korakih, ki ste jih že prehodili, stopate po poti k samostojnosti. Odkrivate, kaj že zmorete, postavljate si cilje, učite se na lastnih napakah, ste radovedni in odkrivate sebe.

Nič hudega, če vam kdaj ne uspe. Verjamemo, da so vam v tem času največja podpora, spodbuda in motivacija vaši starši. Verjamejo v vas.

Zato se še naprej trudite in vztrajajte, nabirajte si izkušnje, spopadajte se z novimi, neznanimi izzivi.

 

 Mislimo na vas in verjamemo v vas.

                                                                  Vaše razredničarke

 

Datum: 6. 4. – 9. 4. 2020

Dragi učenci! 🙂

Pa smo zakorakali v četrti teden pouka na daljavo. Kako hitro gre čas naprej, tudi če je enoličen.

Za trenutek pomislite, kako ste se do sedaj znašli pri opravljanju šolskega dela. Ali ste zadovoljni z opravljenim? Ali menite, da bi lahko katero stvar popravili, izboljšali, nadoknadili? Vzemite si čas in razmislite o tem.

Vsak dan poiščite čas, da se nasmejete, da ste sočutni do domačih, da pomagate pri opravilih doma,  da se zavedate, da ste pomembni, koristni in ljubljeni.

Trudite se po svojih najboljših močeh in verjemite, da vam bo lepo pri srcu.

V mislih smo skupaj in imamo se radi.

Vaše razredničarke

Datum: 30. 3. – 3. 4. 2020

MISLIMO DRUG NA DRUGEGA

Dragi učenci!

Minila sta dva tedna učenja na daljavo.

Verjamemo, da ste pri delu odgovorni in resno opravljate tisto, kar vam je naročeno. Vemo tudi, da vam starši zelo pomagajo pri šolskih obveznostih, zato jim tudi vi čim večkrat izkazujte hvaležnost in spoštovanje. Predvsem jim priskočite na pomoč pri gospodinjskih opravilih. Vsi smo prisiljeni delovati na malo drugačen način, a to nam bo popotnica in izkušnja tudi za življenje v bodoče.

Še naprej se trudite, bodite potrpežljivi in upoštevajte vse dobre nasvete, ki jih slišite v medijih ali pa v svoji družini.

Ostanite zdravi in skupaj z vami tudi vsi vaši domači. Mislimo na vas.

                                                                                       Vaše razredničarke 🙂

 

RU

(Skupno 872 obiskov, današnjih obiskov 1)