PND

SPLETNE UČILNICE, KOMUNIKACIJA UČENCI/UČITELJI

Arnes učilnice

prek Oblaka 365 v Office 365 (1. prijava)

direktni vpis v Office365 (12 . zgoraj levo, nato izberete npr. Teams)

Bonton pouka prek aplikacije Teams

ZA POUK NA DALJAVO PRIPOROČAM BRSKALNIK CHROME in namizno aplikacijo Teams – prenesite si jo iz Office365. Brskalnik Firefox je vredu za Arnes učilnice, za vpis v spletni Teams nagaja. Brskalnika Edge, Opera delata brez težav, Safari ima enako težavo kot Firefox.

Učenci od 1. do 9. razreda matične šole vnešeni v matično učilnico razreda in matično ekipo Teamsa do 17. 9. 2021 v učilnice za KEM, BIO, NAR, GEO, ZGO, … vodeno, v ostale s ključi oz. prek kohort. Problemi v 2. r., zaradi spremenjenih gesel, ki jih učenci niso poznali.

 

PODATKI Z LISTA SIO.MDM. AAI PRIJAVA, Uporabniški račun

Navodila za vpis v Arnes učilnice ter kako prek Oblaka 365 v Microsoft 365

Moodle Mobile

Microsoft Teams desktop

GESLI MORA UČENEC VEDETI/POZNATI!!!

 

PODATKI Z LISTA UPORABNIŠKI PODATKI ZA ELEKTRONSKI NASLOV, namen komunikacija učenec-učitelj izven učilnic, gmail računi so za osebno uporabo

e-pošta: prek Moj Arnes – Arnes ePošta

Nastavitve e-poštnih programov

Komunikacija starši – učitelj poteka prek eAsistenta!!!!

 

ČE JE V DRUŽINI VEČ ŠOLOOBVEZNIH OTROK, SE MORA 1. IZPISATI  (iz učilnice, Teamsa, Oblaka), DA SE LAHKO 2. VPIŠE. Rešitve: 1. shranite vpisne podatke v brskalniku ali 2. v Beležnico si shranite vpisne podatke in nato copy/paste ali 3. vsak vpisan v svoj brskalnik.

Če si brskalnik zapomni napačne prijavne podatke – izbrišite komplet Zgodovino in vsa gesla. Pazite katero uporabniško ime in geslo vpisujete kam. Še 1x: ne mešati podatkov AAI s podatki za pošto oz. celo s podatki za eAsistent za učence (slednje so učenci dobili zraven spričeval 2020 in jih za pouk ne potrebujejo).

(Skupno 106.741 obiskov, današnjih obiskov 1)