RU

1. teden
2. teden
3. teden
4. teden
5. teden
6. teden
7. teden
8. teden
9. teden
10. teden

Torek, 14. 4. 2020, TD Motorji

Toplotni motorji-navodilo za delo

Motorji-gradivo

 

10. teden: 8. b 8. c
10. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Zaključili smo že deseti teden poučevanja na daljavo. Nekaj ocen je pridobljenih, nekaj popravljenih, nekaj pa jih še čaka. Verjamem, da vam bo uspelo urediti vse in šolsko leto uspešno zaključiti.

Konec tedna, 31. 5. 2020 je svetovni dan brez tobaka. V Sloveniji še vedno kadi slaba četrtina odraslih prebivalcev, in veliko mladostnikov, čeprav se ta številka že nekaj let zmanjšuje. Kljub temu, kajenje še vedno predstavlja zelo veliko zdravstveno tveganje. Zaradi kajenja v Sloveniji vsako leto umre okoli tri tisoč ljudi, zato je ozaveščanje o nevarnosti le tega še kako pomembno. Mlajše nagovarja k opustitvi kajenja zadnja leta tudi odbijajoča embalaža tobačnih izdelkov. Vsak je svoje usode kovač, poskrbite zase in se izogibajte takšnih navad.

Naj dan brez kajenja postane tudi življenje brez kajenja!

Razredničarka 8. b

Ana Velički

 

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni, učenke in učenci 8. c!

Listi na koledarju se obračajo … Obrnila sem ga na 29. maj 2020. To pomeni, da končujemo že deseti teden pouka na daljavo. In poglejmo naprej. Pred nami je mesec junij. Mesec, ko bo treba dokončati in poslati naloge, projekte, oceniti vaše delo in pridobljeno znanje, zaključiti ocene in razred … Verjamem v vaš uspeh.

Vem, da ste se že dodobra naučili organizirati svoj delovni dan, opraviti šolske obveznosti, vztrajati pri učenju, ponoviti predelano snov, pridobiti različne veščine, poskrbeti za razvedrilo … Ne pozabite, znanje in izkušnje so dragocen kažipot na široki cesti življenja.

“Kdor hoče – išče način,

kdor noče – išče izgovor.”

razredničarka

Mija Žagar

9. teden: 8. b 8. c

Dragi učenci 8. a,

vem, da vas je veliko, ki bi se z veseljem radi spet srečali na šolskih hodnikih. Tudi jaz vas zelo pogrešam in si močno želim, da se čim prej spet vidimo. Časi res niso lahki, a skupaj bomo zmogli! Pridno se učite in vztrajno ponavljajte učno snov. Vsak dan pa si le poiščite kaj zanimivega in poskrbite, da razmigate telo in možgane.

Šola je v prvi vrsti namenjena vam, zato bodite zahtevni do sebe in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše kar vam ponujamo. Zavedati se morate, da dobri učni uspeh pomeni tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Za svoj učni uspeh ste odgovorni sami, starši in učitelji vam lahko le pomagamo pri tem in ustvarjamo vzpodbudno okolje.

Potrudite se v teh zadnjih tednih in uspelo vam bo!

 

Vaša razredničarka

Marica Rožič

 

9. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Sedaj je jasno, to šolsko leto boste osmošolci zaključili preko spleta. Vem, da zagotovo pogrešate sošolce in prijatelje, a prebrodili bomo tudi to obdobje. Verjemite vase in v svoje sposobnosti in zagotovo vam bo uspelo po vaših željah.

Ocenjevanje se je že začelo. Potrudite se za lepe ocene, da boste z rezultati zadovoljni tudi  ob koncu tega ‘drugačnega’ šolskega leta.

Vsaka izkušnja je za nekaj dobra. Poizkusimo tudi iz teh razmer izluščiti nekaj dobrega in se kaj novega naučiti.

 

Razredničarka 8. b

Ana Velički

 

RAZREDNA URA 8. C

  1. maj 2020

Pozdravljeni, učenke in učenci 8. c!

V času, ko poteka pouk na daljavo, vsak izmed nas piše svojo zgodbo. Vsak se po svoje trudi, išče poti, se prilagaja, organizira svoj čas, načrtuje …

V tem času sem zasledila in prebrala pesem, ki jo je napisala učiteljica Darja Katrašnik. Pravi, da takrat, ko se je dogodki globoko dotaknejo, piše pesmi. Eno kratko, z naslovom Mozaik, ponujam v branje tudi vam.

 

Mozaik

Zakaj se problemov vedno bojimo?

Rešitve zato se peljejo mimo.

 

Če bi glave skupaj staknili,

se poslušali in se cenili,

 

brez truda bi vedno

probleme rešili.

 

Saj vsak problem prinese doto,

da nas poveže v celoto.

 

Skupaj zmoremo

veliko.

 

In vsak od nas je delček,

ki sestavlja skupno sliko.

 

Želim vam prijeten vikend in vas lepo pozdravljam.

 

razredničarka

Mija Žagar

 

8. teden: 8. b 8. c

Dragi učenci 8. a,

samo še nekaj tednov nas loči do konca šolskega leta 2020! Potrudite se in se dobro pripravite na zadnja ocenjevanja. Vestno delo vam bo prineslo lepe ocene in ponosni boste nase.

Topli pomladni dnevi pa nas že opominjajo, da bo kmalu prišlo poletje, zato si za sprostitev poglejte kakšen slovenski film, kot je Poletje v školjki.

Poleti boste nabirali sadove dela, ki ga opravljate v teh dneh. Dobro se organizirajte, utrjujte snov in uspelo vam bo!

Vaša razredničarka

Marica Rožič

 

8. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Generalna skupščina OZN je leta 1994 razglasila 15. maj za Mednarodni dan družin. Vsako leto do sedaj je Zveza prijateljev mladine Slovenije na ta dan obeležila tudi teden družin, v katerem so muzeji in galerije ves teden ali en dan družinam nudili prost vstop. Letos razmere tega žal ne dopuščajo, kar pa ne pomeni da tega dne ne moremo obeležiti drugače. Poglejmo na to s pozitivnega vidika – v trenutnih razmerah veliko več časa preživimo s svojimi družinami in upam, da se bodo naše družinske vezi še okrepile. Izkoristimo ta čas za medsebojne odnose, za kar nam drugače dostikrat časa tudi žal zmanjka.

Želim vam lep vikend, preživite ga v družinskem krogu!

Razredničarka 8. b

Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Smo že sredi meseca maja (RU, petek, 15. maj 2020). Na koledarju je za ta dan zapisano ime Zofija. Po starem izročilu “poscana” Zofka. Star slovenski pregovor pravi: Če Zofija zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni.

Ljudje so si v preteklosti prizadevali prepoznati pojave, povezane z naravo. Glede na opazovanje narave so organizirali svoj čas, delo, življenje.

V virih je navedeno, da ime Zofija (grško Sofia) pomeni modrost, simbol učenosti. Današnji čas je obdobje prilagajanja, strpnosti, vztrajnosti, iznajdljivosti, spretnosti, ustvarjanja – temelji modrosti.

“Modro” organizirajte svoj čas in obveznosti.

razredničarka

Mija Žagar

 

7. teden: 8. b 8. c

Dragi učenci 8. a!

Upam, da ste se med počitnicami dobro spočili in nabrali novih moči za zadnji del šolskega leta. Letos nas čaka malo drugačen zaključek, najverjetneje virtualen, vendar vseeno zelo pomemben.

Vestno se lotite svojih obveznosti, saj bomo učitelji ocenjevali vaše znanje. Potrudite se, da pridobite čim več znanja in lepe ocene, da boste zadovoljni s svojimi rezultati. Verjemite vase in trdo delajte, trud se vam bo kmalu poplačal.

Verjamem, da boste usmerili vso energijo v delo in dosegli zastavljene cilje!

 

Vaša razredničarka

Marica

7. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Pa smo nazaj v virtualnih šolskih klopeh. Upam, da ste se med počitnicami dobro spočili in ste polni elana za nadaljnje delo. Nadaljujemo s spletnim poukom in kot kaže, bomo to šolsko leto tako tudi zaključili. Ker smo tako odvisni od tehnologije naj vas še enkrat opomnim na spletno stran https://safe.si/, na kateri smo že pri RU spoznavali nevarnosti uporabe interneta in kako se pred njimi ustrezno zaščititi.

Čeprav so se nekateri ukrepi že malo sprostili še vedno ostajamo doma. Da vam ne bo dolgčas si lahko prosti čas popestrite tudi z idejami na spletni strani https://safe.si/e-ucenje/varno-doma-brez-dolgcasa-casu-epidemije-covid-19-ostanidoma-nidolgcas-skupajzmoremo.

Pri nekaterih predmetih boste zagotovo morali pridobiti še kakšno oceno oz. negativne ocene popraviti. Vse informacije vam bodo poslali učitelji posameznih predmetov. Potrudite se, da boste letošnje šolsko leto zaključili čim bolj uspešno.

Razredničarka 8. b

Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Ponovno smo skupaj pri naši razredni uri. Dnevi počitnic so mimo, delovni teden se izteka. Verjamem, da se vsak po svojih močeh trudi delo dobro opraviti in biti kar se da uspešen. Ko sem v galeriji fotografij na spletni strani šole opazila vaše obraze, vaše izdelke in trud, ki je bil potreben, da se izdelek dokonča, sem bila nadvse vesela. Kaj vse zmorete narediti! Čestitam!

Kljub temu, da pouk na daljavo kar dobro poteka, še vedno dobim od posameznih učiteljev sporočila, da nekateri ne sledite navodilom in ne pošiljate dogovorjenih nalog. Stopite skupaj, pomagajte si, povežite se, sošolci in sošolke našega razreda. Če ste v dvomih ali se pojavljajo nejasnosti, se obrnite na predmetnega učitelja, na šolsko svetovalno službo, lahko tudi name. S skupnimi močmi bomo premostili težave.

Prijazen pozdrav,

razredničarka

Mija Žagar

 

Prvomajske počitnice

 

6. teden: 8. b 8. c

Dragi učenci 8. a,

nenehno vam govorim, pridno se učite in utrjujte snov, tokrat  bom rekla: ”Naslednji teden odložite šolske knjige.”

Bodite ponosni nase!

V tem izjemnem času ste dosegli veliko. Uspeli ste se prilagoditi novemu načinu dela, kar ni lahko, saj je vsaka sprememba na nek način tudi stres. Spremembe so del našega življenja in v tem spreminjajočem se svetu, se je potrebno hitro prilagoditi novim načinom dela, osvojiti nova znanja in tehnologije. Le pogumno naprej!

V naslednjem tednu želim, da preživite čim več časa na svežem zraku, se gibate in uživate, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

Privoščite sebi in svojim staršem teden brez besede šola! 🙂

Prijetne in lepe počitnice!

 

Razredničarka Marica

6. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

V prihodnjih dneh boste vstopili v prvomajske šolske počitnice. Po šestih tednih dela na daljavo, kjer ste morali veliko delati samostojno, vlagati napor v šolsko delo in sprejemati odgovornost za lastno učenje naj sledi teden dni oddiha in sprostitve.

A vendar boste morali čas preživljati nekoliko drugače kot med drugimi počitnicami. Še vedno ni dovoljeno množično druženje in potovanja. Ampak potujemo pa lahko vseeno virtualno. Želite obiskati Afriko, Yellowstone National Park, Louvre v Parizu, kitajski zid, se potapljati, obiskati živalske vrtove in vesolje? Potem kliknite na povezavo: https://www.readersdigest.ca/culture/virtual-day-trips-take-online/ in obiščite svet.

Pa pošljite mi kakšno razglednico z drugega konca sveta 😉

Razredničarka 8. b

Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Minilo je šest tednov odkar se srečujemo takole – na daljavo. Kdo si je sredi meseca marca predstavljal, da se lahko to zgodi? No, šest tednov je hitro minilo in pred nami so prazniki in prvomajske počitnice. Preživeli jih bomo doma.

Počitnice so bile vedno čas sprostitve in čas nabiranja novih moči za uspešno nadaljevanje dela. Tudi tokrat bo podobno. Upoštevati pa bomo morali navodila in omejitve, ki smo jih sedaj že vajeni.

Svoj prosti čas preživite aktivno, ustvarjalno, raziskujte, pripravite slastno presenečenje za svoje najbližje, odpravite se v čudoviti svet narave … Naberite si dovolj energije za uspešen zaključek tega, res neobičajnega, šolskega leta.

Sproščene počitniške dni želim.

razredničarka

Mija Žagar

5. teden: 8. b 8. c

5. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Za nami je že peti teden učenja na daljavo. Želim si, da z odgovornim opravljanjem šolskega dela nadaljujete še naprej. Veliko večino lahko pohvalim, a vendar od nekaterih učiteljev še vedno dobivam informacije, da nekateri še vedno ne pošiljate zahtevanih nalog. Uporabljajte komunikacijo preko eAsistenta, elektronske naslove učiteljev in spletne učilnice, kjer so na voljo.

V prihodnjih dneh spet pričakujemo lepo, sončno vreme, zato si vzemite predah, odmaknite se od računalnikov in del vikenda preživite tudi na prostem. Sprostile so se določene omejitve športno-rekreacijskih dejavnosti na prostem kjer ni mogoč stik z drugimi posamezniki, kot npr. tek, kolesarjenje, tenis in badminton. Izkoristite lahko tudi to.

S skupnimi močmi nam bo uspelo prebroditi tudi to obdobje in se prilagoditi na spremenjen ritem življenja in sprejeti določene omejitve. Je pa to tudi priložnost, da poglobimo družinske odnose in povečamo samostojnost.

Lep vikend vam želim in upam, da se kmalu vidimo.

Razredničarka 8. b

Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Minil je prvi mesec odkar pouk poteka na daljavo. Ob tem razmišljam, da smo v tem času veliko v stiku s svojimi bližnjimi sorodniki (s starši, brati, sestrami). Razmišljam o medsebojnih odnosih, o tem kako spoštujemo drug drugega in se učimo drug od drugega. V skupnem življenju vsak od nas nosi svoj del odgovornosti.

V vsakdanjem življenju so odnosi z ljudmi, ki so okoli nas, nekaj zelo pomembnega. Vsak od nas ima svoje značilnosti in lastnosti. Dobre in slabe. Vsak ima svoj pogled na svet in svoje ideje o tem, kako ga je treba spremeniti.

Ko ima človek vse kar hoče in vse stvari potekajo po njegovih željah, ni težav. Ko pa začnemo stvari omejevati in nadzorovati, nastanejo napetosti. Zato poskušajmo razumeti drug drugega, bodimo strpni, prisluhnimo drug drugemu, razmislimo o svojih dejanjih, nadzorujmo svoje besede, potrudimo se biti prijazni.

Vse dobro vam želim in uživajte v družbi bližnjih,

razredničarka

Mija Žagar

4. teden: 8. b 8. c

Petek, 10. 4. 2020, KD 8. in 9. r.: Šege in navade velikonočnega časa
projekcija

Dragi učenci 8. a,

zaključujemo že četrti teden pouka na daljavo. Vem, da tak način dela prinaša mnoge izzive, vendar vam bo z vestnim delom in medsebojno pomočjo uspelo. Prihajajo velikonočni prazniki, prazniki veselja in upanja. Želim vam, da se v teh dneh malo spočijete od šolskega dela in preživite lep in prijeten čas s svojo družino.

Nekaj idej za popestritev prazničnih dni z družabnimi igrami, športnimi ali kuharskimi izzivi pa najdete tudi na povezavi: http://cankarzna.splet.arnes.si/opb/.

Želim vam lepe praznične dni,

Vaša razredničarka

Marica Rožič

4. RAZREDNA URA 8. b

Pozdravljeni učenci 8. b!

Ker veliko časa preživite ob računalnikih vam danes priporočam malo telovadbe za sprostitev in ohranjanje telesne aktivnosti. Posredujem vam povezave do različnih vaj, katere lahko spremljate preko kanala YouTube in jih izvajate doma:

https://www.youtube.com/user/CosmicKidsYoga?app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=lc1Ag9m7XQo&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=Rz0go1pTda8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1reB2lrn1knHkZE80QR8gwTrGtJwXdmpTFfft38Ax8e0zGYoZP-sedpo0

Redna telesna vadba nam da energijo, okrepi imunski sistem, sprošča stres, izboljša spomin, omogoča boljši spanec, poveča samopodobo in te enostavno osreči, ko vidiš da zmoreš!

Velikonočne praznike si polepšajte v krogu družine a ostanite doma in poskrbite za svoje zrdavje.

 

Razredničarka 8. b

Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Prazniki, ki jih praznujemo v koledarskem letu, segajo daleč nazaj v našo preteklost. Segajo v čas, ko so ljudje z različnimi obredi preganjali zimo, klicali pomlad, se zahvaljevali za dobro letino in prosili za ponovno dobro žetev.

Praznik pomeni staro šego, skrbno pospravljeno domačijo, pesem, praznično obleko, slavnostno pogrnjeno mizo, jedi, ki jih letnemu času primerno predpisuje staro izročilo.

Spomladi, ko zemlja vzkipi v pomladni moči in rasti, praznujemo velikonočne praznike. Povprašajte svoje starše, kako se spominjajo prazničnih dni iz svojih otroških in najstniških let. Prisluhnite jim, naj gre izročilo iz roda v rod.

Prijetne praznične dni želim.

razredničarka

Mija Žagar

3. teden: 8. b 8. c

Dragi učenci 8.a,

upam, da se počutite dobro in skrbno sledite načrtu učenja od doma. Med delom pa vsekakor potrebujete tudi odmore, zato bi danes z vami delila povezave do brezplačnih elektronskih knjig, s katerimi si lahko popestrite dneve:

– brezplačna izposoja e-knjig: https://www.biblos.si/

– brezplačne e-knjige Založbe Zala: https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/

-Emka.si: https://www.e-emka.si/catalog/show/brezpla%C4%8Dne+eknjige/68?fbclid=IwAR3N2bOsxoS6k81m-AUZzSHU-Zw0A__MoLTEH-eT-zegltHtnzsOk-BR3Ug

– Tejin bralni kotiček: https://tejinbralnikoticek.blogspot.com/2020/03/seznam-knjig-ki-so-trenutno-na-voljo.html?fbclid=IwAR1AZxbSvXp1RmpsCYDgH7z58kQcKvjUFwUFaU63SiyFkmy9RBRBekHlrRQ

Ostanite zdravi!

Lepo vas pozdravljam,

Vaša razredničarka

Marica Rožič

Pozdravljeni učenci 8. b!

Že tretji teden se srečujemo samo virtualno, zato vam, danes pri RU pošiljam možnost virtualnega ogleda dvanajstih največjih, slavnih muzejev na svetu. Brezplačno se lahko sprehodite po muzejih kar z domačega kavča.

Kliknite na spodnjo povezavo in si oglejte poljubne muzeje:

https://people.com/travel/stuck-at-home-these-12-famous-museums-offer-virtual-tours-you-can-take-on-your-couch/?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=social-share-article&utm_content=20200313&utm_term=7728056&fbclid=IwAR307BEOfDaYkMJGWpzP3liMq3dA2h9uxsk2P2W8cJd1auJUPCV-GXxHt4A

Lahko pa si na telefone ali tablice namestite aplikacijo Google Arts & Culture, ki omogoča še več ogledov.

Razredničarka 8. b

RAZREDNA URA 8. C

Pouk na daljavo

Pozdravljeni!

Namesto v šolskih klopeh te dni sedite doma za svojimi oz. domačimi računalniki. Po sporočilih učiteljev, ste v večini šolske obveznosti vzeli dovolj resno. Nekaj pa vas je tudi v 8. c, ki ste si vzeli čas za počitek.

Naj vas opomnim, da se šolsko delo nadaljuje v obliki pouka na daljavo. Izvajamo ga v eAsistentu ali preko drugih spletnih orodij. Učitelji vam pripravljamo delo in učne vsebine za vsak šolski predmet. Sami se odločite, kdaj pregledate, preberete, razmislite in opravite svoje šolske obveznosti. Učitelji spremljamo vaše delo, zato se potrudite utrditi posredovane vsebine in učno snov.

Dovolite tudi svojim staršem, da spremljajo vaše šolsko delo, da vas vzpodbujajo, po potrebi pomagajo.

Pouk na daljavo je za vas, šolarji in starši, kot tudi za nas učitelje nov izziv. Privajamo se na situacijo, ki je nismo bili vajeni in na katero niti nismo bili pripravljeni. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi našli pravo pot.

Mreža sodelovanja med šolo (učitelji) in domom (starši, učenci) je vzpostavljena. Sodobna tehnologija nam omogoča poučevanje na daljavo.

Ostanite zdravi in ne pozabite na svoje obveznosti.

 

razredničarka

Mija Žagar

2. teden: 8. b 8. c

RAZREDNA URA 8.A

Dragi učenci 8. a razreda!

Upam, da uživate v malo drugačnem načinu učenja in ste v takem delu našli tudi nekaj pozitivnih stvari. Zagotovo imate več časa za druženje z vašimi najbližjimi in hobije, ki vas razveseljujejo.

Da si boste lažje organizirali učenje vam predlagam, da si pogledate video na temo KAKO SE UČINKOVITO UČITI: https://www.youtube.com/watch?v=beOGRjdfsdY.

V njem najdete metode, ki vam bodo pomagale do lažjega učenja snovi. Privoščite si tudi nagrado, vendar ob tem upoštevajte vse ukrepe, ki jih moramo v teh dneh spoštovati vsi državljani. Priporočam vam tudi, da si naredite tabelo in sproti, za vsak dan posebej, beležite čas učenja za vse predmete. Tako boste imeli pregled nad opravljenim delom, ki vam lahko služi kot motivacija.

Kot popestritev pri učenju pa bi z vami delila tudi povezavo za brezplačen dostop do interaktivnih nalog za vse razrede in različne predmete: www.ucimse.com. Naloge lahko uporabite za utrjevanje znanja ali usvajanje nove snovi.

Ostanimo zdravi in naj to naporno obdobje čim prej mine!

Lepo vas pozdravljam,

Vaša razredničarka Marica

 

RAZREDNA URA 8.B

Pozdravljeni učenci 8.b!
Glede na to, da smo omejeni na gibanje doma, vam pošiljam nekaj predlogov kaj početi doma, v krogu družine ali pa sami.
Če so doma tudi vaši starši je to odlična priložnost za druženje, saj imamo v teh časih drugače kar premalo časa za kvalitetno skupno preživljanje časa. Ker je nemogoče obiskati kino, si ga ustvarite doma. Poglejte skupaj kakšen film, specite pokovko in uživajte! Ali pa poiščite kakšno družabno igro, ki ste jo imeli včasih najraje in se igrajte. Lahko tudi skupaj kaj skuhate ali spečete najljubše pecivo. Predvsem pa se pogovarjajte.
Če ste sami doma in večino dneva preživite na pametnih telefonih, tablicah in računalnikih (čeprav se v tem trenutku to priporoča) si vseeno vzemite nekaj časa zase. Preberite kakšno knjigo ali strip, ki že dolgo sameva na polici, telovadite doma, poslušajte najljubšo glasbo in, čeprav vas verjetno ne veseli, pospravite svojo sobo – pa bodo še starši veseli!
Tako, nekaj se bo verjetno našlo za vsakogar. Do naslednje RU vas lepo pozdravljam. Bodite dobro!

razredničarka 8.b
Ana Velički

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni, osmošolci/osmošolke!

Čas hitro mineva in že smo ob koncu drugega tedna pouka na daljavo. In takole na daljavo se bomo srečevali, kot kažejo trenutne razmere, še katero od prihodnjih razrednih ur.

Pred nami je vikend, ki ga bomo po navodilih preživeli doma (“ostani doma”, “ostanite doma”). Sprostite se ob igranju družabnih iger skupaj z vašimi starši. Ko ste bili mlajši, ste se verjetno veliko in radi igrali. Saj se še spominjate: različne igre s kartami, namizne družabne igre (človek ne jezi se, šah, dama, 4 v vrsto, domine, mlinček, bingo, puzzle, palčke …), različne oblike kvizov … Velik nabor, z vašo domišljijo še večji. Ob takšnih igrah se družimo, zabavamo, včasih tudi razmišljamo, predvsem pa se sprostimo.

Ne pozabite, da nam ne preostane veliko drugega, kot da smo dosledni pri upoštevanju navodil, ki jih večkrat na dan slišimo v medijih.

Povabite sestre, brate, starše in sproščeno odigrajte družabno igro.

razredničarka
Mija Žagar

1. teden: 8. b 8. c
Dragi učenci 8.a razreda,

v teh zahtevnih časih ne smemo pozabiti, da si vsako jutro podarimo nasmeh.

Prepričana sem, da ste se že navadili drugačnega načina učenja, vendar si vseeno vsi skupaj želimo ponovno vrniti v šolske klopi. Poskušajte ostati povezani s sošolci preko telefona ali socialnih omrežij in tako ohranite stike ter si pomagajte pri učenju od doma.

Zdaj je čas, da se malo ustavimo in poskrbimo za svoje zdravje. Upoštevajte samoizolacijo, da tako zaščitimo sebe, naše družine in vse ostale.

Naj bo vsak dan poln pozitivnih misli. Uživajte v druženju s svojimi družinami in ohranjajte stike. Če bi želeli deliti kakšne misli, ali pa imate kakšno vprašanje v zvezi s snovjo, me lahko vedno kontaktirate na: marica.rozic@gmail.com. Vesela bom vaših sporočil.

Vam in vašim družinam pa želim, da ostanete zdravi!

Lepo vas pozdravljam,

Vaša razredničarka Marica

1_RU 8. b

 

RAZREDNA URA 8. C

Pozdravljeni!

Prvi teden učenja na daljavo je za nami. Verjamem, da vam delo ni povzročalo prevelikih težav in da ste se ob učenju tudi zabavali. V prihodnjih dneh bodite odgovorni za svoje zdravje, opravljajte šolske obveznosti, berite knjige, glejte filme, ustvarjajte na likovnem, glasbenem in literarnem področju.

Upoštevajte navodila, ki jih posreduje Nacionalni inštitut za varovanje zdravja.

Vse dobro vam želim,

 

razredničarka

Mija Žagar

(Skupno 985 obiskov, današnjih obiskov 1)