2015/2016

Športnica šole 2015/16 Neli Goršek, športnik šole Tomaž Turinek.

VZORNA ŠPORTNICA/ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ šolsko leto 2015/2016

NELI GORŠEK

Rekorderka. Vrhunska odbojkarica. Vrhunska atletinja. Neli GORŠEK je s svojimi rezultati dokazala, da na športnem področju sodi v sam državni vrh kar v štirih športnih panogah.

Že v sedmem razredu je s preskočenimi 147 cm in 2. mestom v državi podrla šolski rekord v skoku v višino, ki ga je imela njena starejša sestra Lara in napovedala, da se bo o njej še pisalo. In res. Na področnem posamičnem atletskem tekmovanju v Velenju je kljub slabim vremenskim razmeram, postavila nov šolski rekord v skoku v višino s preskočenimi 150 cm in se uvrstila na državno finale, kjer je osvojila odlično 10. mesto. Neuradno pa je na našem skakališču pri pouku športa v skoku v daljino z zaletom postavila nov šolski rekord  5 metrov in 10 centimetrov. In tudi s tem rezultatom bi se uvrstila med 7 najboljših skakalk v daljino z zaletom v državi. Neli je nosilka še enega skakalnega rekorda: v skoku v daljino z mesta,s preskočenimi kar 245 cm. In še enega, pa čisto zares, nič se ne šalimo, v štafeti 4 x 100 m, kjer je z Brino STROPNIK, Klaro PIRNAT in Elo MEDVED na področnem posamičnem atletskem tekmovanju osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Torej tri rekorde in eden neuradni rekord, kar še ni uspelo nikomur. Nikomur pa še tudi ni uspelo zbrati 1320 točk v tekmovanju za vzornega športnika/športnico šole, to kar je letos uspelo Neli GORŠEK.

Vsa leta zelo uspešno tekmuje tudi v krosu in je vedno na stopničkah. Letos je osvojila 3. mesto. Nepogrešljiva je v Šolskem plesnem festivalu, kjer je na področnem tekmovanju osvojila 4. mesto. S šolsko plesno ekipo je sodelovala na državnem finalu, kjer so dekleta v lanskem šolskem letu osvojila 4. mesto v državi in 7. mesto v šolski plesni produkciji.

Kljub vrhunskim atletskim rezultatom, je Neli po duši odbojkarica. Trenira v Ženskem odbojkarskem klubu Kajuh Šoštanj, kjer z ekipo osvaja dobre rezultate v državnem merilu.  Že na začetku šolskega leta je s soigralkami v Ankaranu na šolskem državnem finalu v odbojki na mivki osvojila naslov državnih prvakinj. Temu odličnemu uspehu je sledil še eden prav tako odličen uspeh. Po zmagah na medobčinskem, področnem, četrtfinalu, polfinalu, še zmaga na finalnem turnirju v odbojki za starejše učenke in osvojitev še enega naslova državnih prvakinj. Res izjemen uspeh naših odbojkaric. Neli je bila izbrana za najboljšo igralko finalnega turnirja. Je tudi članica regijske odbojkarske reprezentance.

Ob vseh teh izjemnih uspehih lahko rečemo le: Neli »kapo dol«!

Šoštanj, 15. 6. 2016

 Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

 

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

šolsko leto 2015/2016

TOMAŽ TURINEK

Državni prvak v teku na 300 m in 3. mesto v državi v krosu; to sta dva vrhunska rezultata v državnem merilu v tem šolskem letu, ki dokazujeta, da je naslov vzornega športnika prišel v prave roke. Sedmošolec Tomaž TURINEK je zapisan nogometu in atletiki, to sta športa, ki ju goji z veliko ljubeznijo in v obeh je zelo uspešen.

Nogomet trenira v NK Rudar Velenje v ekipi mlajših dečkov U-13. Igrajo v 1. Ligi Medobčinske nogometne zveze Celje. Letos so osvojili 4. mesto. Sodelujejo tudi na mednarodnih turnirjih. Na turnirju Viktorja Maurerja – Acota je Tomaž dobil pokal za najboljšega strelca turnirja. Je pa tudi član reprezentance U-13 Nogometnega centra Medobčinske nogometne zveze Celje, kjer se 2 krat mesečno na treningih in tekmah sestajajo najboljši nogometaši celjsko-savinjske regije.

Atletiko trenira v AK Velenje, kjer je specialist za krajše proge. Pričel je s tekom na 60 m, letos pa je zablestel v disciplini 300 m, ki zahteva hitrost in moč. Tomaž ima veliko dobrih uvrstitev na državnih klubskih prvenstvih in atletskih mitingih.

S šolsko ekipo je postal najprej področni prvak v atletiki ekipno, na državnem finalu pa so osvojili 5. mesto. Svoj delež je prispeval v teku na 60 m in štafeti 4 x 100 m. V atletiki posamično je postal najprej področni prvak v teku na 300 m za mlajše dečke, nato pa je na državnem finalu v atletiki posamično v Kopru 8. 6. 2016 tekel res vrhunsko, premagal vso konkurenco, postavil osebni rekord in osvojil naslov državnega prvaka ter zlato medaljo. Na področnem posamičnem tekmovanju v atletiki je v štafeti 4 x 100 m z ostalimi tekači naše šole osvojil 1. mesto. Kar ne moremo mimo tega, da ne bi omenili Tomaževe uspehe v krosu. Kot prvošolec je osvojil 2. mesto na medobčinskem tekmovanju v krosu, od 2. razreda dalje pa je nepremagljiv. Že šest let zapovrstjo je medobčinski prvak. V tem šolskem letu pa je tem dobrim medobčinskim dosežkom dodal še 3. mesto na državnem finalu v krosu.

Sodeloval je v skoraj vseh šolskih reprezentancah starejših in mlajših dečkov v igrah z žogo. Pri mlajših je bil vedno tudi glavni nosilec igre in prav po njegovi zaslugi so se s košarkarsko ekipo mlajših dečkov uvrstili na finale vzhodne divizije. Šolo je zastopal tudi na področnem tekmovanju v smučanju.

Verjamemo, da bo Tomaž TURINEK še pisal športno zgodovino naše šole.

Šoštanj, 15. 6. 2016

 Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

(Skupno 388 obiskov, današnjih obiskov 1)