2021/2022

VZORNA ŠPORTNIKA OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ šolsko leto 2021/22

najsportnika

 

EVA SEVČNIKAR

Verjetno ni lahko biti mlajša sestra uspešne športnice Urše SEVČNIKAR, to je lahko breme ali pa motivacija in Eva je izbrala to drugo ter s svojimi športnimi rezultati dokazala, da lahko gresta s sestro skupaj z ramo ob rami. Eva ima mnoge športne talente, v različnih športnih panogah je dosegla izjemne uspehe v državnem merilu. Pa pojdimo lepo po vrsti:

Na področnem ekipnem atletskem tekmovanju je v teku na 60 m osvojila 1. mesto in  postavila nov šolski rekord z rezultatom 8 sekund 37 stotink.

Postala je področna zmagovalka v bordanju in se uvrstila na državno finale, kjer je osvojila 2. mesto v bordanju za starejše učenke v državi.

Skupaj s Katjo GRUDNIK in Lano DEMIROVIĆ so osvojile 2. mesto na področnem tekmovanju v streljanju z zračnim orožjem. Dekleta so se uvrstila na državno finale, kjer so ekipno osvojile 7. mesto. Eva je igrala tudi za šolsko odbojkarsko reprezentanco, učenke naše šole so postale medobčinske zmagovalke in dosegle 3. mesto na področnem odbojkarskem tekmovanju.

Šolsko leto pa je končala z zmago na področnem posamičnem atletskem tekmovanju v skoku v višino, kjer je preskočila 158 cm. Rezultat je ponovila na državnem posamičnem atletskem tekmovanju in z njim osvojila odlično 2.mesto v državi v skoku v višino za starejše učenke. Njen osebni rekord v skoku v višino pa je kar 159 cm.

Naj povemo, da Eva že nekaj let trenira atletiko v AK Velenje, za katerega tekmuje v vseh atletskih disciplinah, razen pravi, da ni ravno ljubiteljica dolgih prog.

Skratka, Eva, ponosni smo, da si ime naše šole uspešno nosila širom po naši lepi domovini.

ISKRENE ČESTITKE!

Aktiv športnih pedagogov

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ šolsko leto 2021/22

PATRIK STEVANČEVIĆ

Patrik je zapisan nogometu. Organizirana igra nogometa ima v Šoštanju dolgo in bogato zgodovino, pred dvema letoma je Nogometni klub Šoštanj praznoval častitljivih 100 let obstoja. Patrik je že kot majhen fant kazal nadpovprečne gibalne sposobnosti. Svoje prve nogometne korake je naredil prav na Stadionu pod Vilo Široko, kjer je njegov dedi Ratko desetletja skrbel, da so imeli mladi fantje možnost trenirati nogomet pod strokovnim vodstvom. Nato je svojo nogometno pot v želji po napredovanju in pridobivanju novega znanja, pri 10-tih letih nadaljeval v NK Rudar iz Velenja, da bi se letos zopet vrnil v svoj matični klub NK Šoštanj.

Letos našo šolo zapušča generacija odličnih nogometašev, saj smo po dolgih letih v tej najbolj množični igri z žogo, dosegli izjemen uspeh v državnem merilu. Po osvojitvi naslova medobčinskega, področnega, četrtfinalnega in polfinalnega državnega prvaka, so naši fantje zasedli odlično 4. mesto med osnovnošolskimi nogometnimi ekipami v Sloveniji. Pokazali so res dobro in zelo kolektivno igro, iskrene čestitke prav vsakemu izmed njih, saj to je izjemen uspeh te nogometne generacije.

V potrditev tega, da je Patrikovo športno znanje še kaj več, kot le dobro igranje nogometa naj povemo, da je uspešno igral tudi za šolsko odbojkarsko reprezentanco, ki je na koncu osvojila 2. mesto na državnem polfinalu v odbojki za učence.

V atletiki, kraljici športa, kot ji radi rečejo, je na medobčinskem tekmovanju v krosu osvojil 11. mesto, v metu 4 kg težke krogle pa odlično 6. mesto na posamičnem atletskem področnem tekmovanju v Velenju.

Z vsemi temi rezultati je dokazal, da si v generaciji odličnih športnikov zasluži naziv najboljšega.

PATRIK ISKRENE ČESTITKE!

Aktiv športnih pedagogov

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)