Varujmo Šd

2016/17

V ponedeljek, 24. aprila 2017, je potekal zaključek projekta: Varujmo in ohranimo Šaleško dolino. Organizira ga Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje v  sodelovanju z ERICo-m Velenje.  Projekt je tekmovalnega značaja. V njem sodelujejo šole iz občin Šmartno ob Paki, Velenje in Šoštanj. Učenci osmih razredov so morali izdelati plakat z naslovom:  PREMOGOVNIŠKO ENERGETSKA DEDIŠČINA 2020.

Komisija je izmed 20 plakatov izbrala 6 najboljših, med njimi je bil tudi plakat učenk 8. c razreda.  Na zelo zanimiv način so ga predstavile učenke  Enja Tonkli, Manca Nahtigal, Nika Andrejc Sevčnikar, Helenca Klavž, Neža Menih Dokl in Ajda Stropnik. Po predstavitvi se je komisija še enkrat sestala in izmed 6 predstavljenih plakatov je izbrala 3 najboljše. Med nagrajenimi plakati je bil tudi plakat učenk 8. c OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Vse učenke se bodo v mesecu juniju odpravile na nagradni izlet.

Za pomoč pri predstavitvi plakatov se mentorica Danica Švarc zahvaljuje  učiteljici Brigiti Grobelnik.

Mentorica: Danica Švarc

2015/16

Projekt za osmošolce: “Varujmo in ohranimo Šaleško dolino” (izvajajo Medobčinska zveza prijateljev mladine v sodelovanju z ERIC-om): 3. november 2015; Velenje

V petek, 22. 4. 2016, je potekal zaključek projekta: »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino«. Učenci osmih razredov so morali izdelati plakat z naslovom: » Velenjsko jezero 2020«.

Komisija je izmed 20. plakatov izbrala 5 najboljših in kar dva plakata iz naše šole. Plakat sta uspešno predstavili učenki Šejla Imamovič in Brina Krejan. Komisiji pa je bil najbolj všeč plakat in predstavitev avtoric Klare Vasle Starič, Sare Anžej, Anje Reberšak, Ajde Dobnik in Lucije Plankelj. Osvojile so prvo mesto.

Vse učenke se bodo v mesecu juniju odpravile na nagradni izlet.

Za pomoč pri predstavitvi plakatov se mentorica Danica Švarc zahvaljuje knjižničarki ge. Lidiji Frelih.

Mentorica: Danica Švarc

2014/2015

VARUJMO IN OHRANIMO ŠALEŠKO DOLINO

V sredo, 22. 4. 2015, je bil v dvorani Centra NOVA v Velenju zaključek projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino. V projektu so sodelovali učenci 8. razredov iz občin Šmartno ob Paki, Velenje in Šoštanj. Učenci so morali predhodno izdelati plakat na temo Šaleška dolina leta 2030.

Komisija je izmed 18 plakatov izbrala 8 najboljših in med njimi so bili kar 3 plakati iz naše šole.

Izbrane plakate so izdelali učenci:

  1. Anamarija Mežnar, Lara Lesjak, Pika Kretič in Lara Stropnik
  2. Matic Omerzu in Aljaž Juvan
  3. Urška Hudej, Vesna Omerzu, Nina Pačnik, Uroš Šteharnik

Učenci so morali plakate tudi predstaviti. Vsi učenci so imeli zelo dobro predstavitev, tako da je imela komisija zelo težko nalogo izbrati 3 najboljše.

Med najboljše 3 sta se uvrstili učenki Anamarija Mežnar in Lara Lesjak.

Učenci nagrajenih plakatov bodo šli v mescu juniju na nagradni izlet.

Za pomoč pri izvedbi predstavitve se zahvaljujem knjižničarki ga. Lidii Frelih.

 Mentorica projekta: Danica Švarc

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)