Zimski planinski pohod ml. na Boskovec

Nedelja, 17. 3. 2024, 8.00 pred šolo

Zaradi slabe vremenske napovedi jutri, v soboto, 16. 3. 2024, prestavljamo planinski pohod na nedeljo, 17. 3. 2024. Predlagam ustrezno obutev (čevlji in oblačila za zimske razmere).

Mentorica planinskega krožka Mateja Čokelc, prof.

Šoštanj, 12. 3. 2024

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

VABILO

Spoštovani planinci in starši!

V nedeljo, 17. 3. 2024 soboto, 16. 3. 2024, se bomo odpravili na zimski planinski pohod – na Boskovec (1587 m), ki je najvišji vrh Mozirskih planin ali Golt. Gre za planoto, katere višina se giblje od 1200 pa do 1500 m. Iznad planote se kot griči pnejo manjši vrhovi, kot so Medvednjak, Smrekovec, Ojstri vrh in Boskovec. Iz nekaterih vrhov je lep razgled. Tla sestavljajo propustni apnenci, zato je površje kraško razjedeno, s številnimi vrtačami, suhimi dolinami, brezni in jamami.

Ob 8.00 se bomo dobili pred OŠ KDK Šoštanj, nato se bomo z osebnimi avtomobili odpeljali preko Šmihela do Alpskega vrta na Golteh, kje bomo pustili avtomobile. Pot nas bo vodila proti sedlu Isteje v smeri proti Smrekovcu, kjer bomo skrenili proti Boskovcu. Do vrha od parkirišča je približno uro in pol hoje. Na vrhu bo čas tudi za malo daljši počitek. Sestopali  bomo proti Mozirski koči (približno eno uro), kjer se bomo ob povratku tudi ustavili. Iz Mozirske koče se bomo vrnili nazaj do avtomobilov.

Potrebna oprema: zimska oblačila, visoki nepremočljivi čevlji z narebrenim podplatom, topla pijača. Priporočamo palice (lahko so tudi smučarske).

Mentorica: Mateja Čokelc, prof.

 

 

 

 

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Planinci. Zaznamek za trajno povezavo.