Ekskurzije 7.-9. r.

Petek, 29. 9. 2023. 7. r.: 7.00/18.30, 8. r.: 7.00/18.00, 9. r.: 6.00/19.45

7. razred: 

OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj                                                                   

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                  Šoštanj, 24. 9. 2023

 

OBVESTILO

Spoštovani starši!

V petek, 29. septembra, bomo izvedli naravoslovni dan v obliki ekskurzije.

Odhod bo ob 7.00 izpred šole, vrnitev pa je predvidena okoli 18.30 ure.

 Točke in cene ogledov na učenca:

  1. Mestni muzej Idrija: 6,00 EUR
  2. Antonijev rov: 4,80 EUR
  3. Dvorec Visoko: 2,30 EUR

Prevoz bo v celoti subvencioniran s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

SKUPAJ NA UČENCA: 13,10 EUR

Stroški bodo zavedeni na mesečni položnici.

Ker si ogledamo rudnik Antonijev rov, v katerem je 13 stopinj Celzija in so tla vlažna, naj bodo primerno oblečeni in obuti. V primeru dežja, naj imajo dežnik. S seboj naj imajo malico, pijačo, sadje ter mogoče kakšen evro. Energijske pijače niso dovoljene.

Malico in kosilo smo za ta dan na šoli odpovedali.

 Vas, starše, prosimo, da se tudi vi s svojim otrokom doma pogovorite o obnašanju na ekskurziji, saj si učitelji želimo, da bi naši učenci izven svojega kraja predstavljali zgled spoštljivega vedenja.

Hvala za razumevanje.

 Razredniki 7. a, b, c, d-razreda

……………………………………………………………………………………………………………

Strinjam se, da se moj otrok ________________________________, učenec 7. ____ razreda, udeleži naravoslovnega dne v obliki ekskurzije. S svojim podpisom zagotavljam, da sem se s svojim otrokom pogovoril o vedenju, in s tem potrjujem, da se zavedam odgovornosti.

Datum: _________                      Podpis staršev: ____________________

 

8. razred:

OSNOVNA ŠOLA  KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                  Šoštanj, 25. 9. 2023

 

OBVESTILO

Spoštovani starši!

V petek, 29. septembra 2023, bomo izvedli tehniški dan v obliki ekskurzije za učence osmih razredov. Ekskurzija bo potekala po osrednji Sloveniji. Odhod izpred šole bo ob 7.00 uri. Pot nas bo vodila v Ljubljano, kjer si bomo ogledali zanimive eksperimente v Hiši eksperimentov, v Hiši iluzij (muzej zabavnih in poučnih doživetij) pa se bomo prepustili dogodivščinam, domišljiji, raziskovanju … V zgodnjih popoldanskih urah bomo pot nadaljevali na Vrhniko, kjer bomo obiskali Tehniški muzej Slovenije (Bistra). Učenci bodo spoznavali tehniško dediščino (pogoni, cestna vozila) in si ob Dnevih strojništva ogledali 2–3 eksperimente ob navzočnosti študentov Univerze v Ljubljani.

Predviden prihod v Šoštanj je okoli 18.00 ure (otrok vas pokliče, ko bomo v bližini).

Cena poučne ekskurzije na učenca je 23,20 eur (prevoz 12 eur, vodenje in vstopnine po programu so 11,20 eur; subvencija Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je 9 eur na učenca). Končni znesek ekskurzije, 14,20 eur, boste starši poravnali s položnico za mesec september 2023.

Vaš otrok naj bo vremenskim razmeram primerno oblečen in obut. S seboj naj ima le toliko denarja, da si lahko privošči kakšen prigrizek, spominek …

Ker na ta dan učenci v šoli nimajo malice in kosila, naj ima otrok s seboj sendviče, sok, sadje ipd. Energijske pijače niso dovoljene.

Vas, starše, prosimo, da se s svojim otrokom temeljito pogovorite o obnašanju na dnevu dejavnosti, ki predstavlja drugačno, a zanimivo obliko pouka. Učitelji želimo, da bi naši učenci izven svojega kraja predstavljali zgled spoštljivega vedenja.

Hvala za razumevanje.

Prijazen pozdrav                                                                   

Razredničarke 8. a, b, c, d-razreda

                                                                                                         

 (odreži)

________________________________________________________________

 

Strinjam se, da se moj otrok ________________________________, učenec/-ka 8. ____ razreda, udeleži tehniškega dne v obliki ekskurzije v Ljubljano in na Vrhniko. S svojim podpisom zagotavljam, da sem se s svojim otrokom pogovoril/-a o vedenju, in s tem potrjujem, da se zavedam odgovornosti.

Datum: ________________                          Podpis staršev: ________________

9. razred:

OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj                          

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

O B V E S T I L O

Spoštovani starši!

V petek, 29. septembra 2023, se bodo devetošolci s spremljevalci odpravili na poučno ekskurzijo. Odhod izpred šole bo ob 6.00.

  • Naša prva postaja bo Postojnska jama, ki velja za najbolj obiskano evropsko jamoin hkrati najbolj obiskano turistično znamenitost v Sloveniji. Do danes si jo je ogledalo že več kot 40 milijonov navdušenih obiskovalcev iz vseh koncev sveta. Obsega 24 km dolg sistem jam, rovov, galerij in dvoran s čudovitimi naravnimi kapniki. Ena od posebnosti jame je, da je to edina jama na svetu z dvotirno železnico. (Je prva kapniška jama na svetu, v kateri so leta 1872 zgradili železnico.)

uri in pol trajajočem ogledu si bomo ogledali 5 km turistično opremljenih rovov s čudovitimi kapniki. Od tega si jih bomo 3,7 km ogledali z vlakcem. Spoznali bomo tudi najslavnejšo podzemno žival – človeško ribico.

Učenci naj se toplo oblečejo in ustrezno obujejo, saj se temperatura v jami giblje od 8 do 10 °C.

  • Naša druga postaja je Predjamski grad, ki je od Postojnske jame oddaljen le 9 km. Grad je vklesan v 123 m visoki navpični steni in star več kot 800 let. Prvič je bil omenjen že leta 1202. Vpisan je v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji jamski grad na svetu. Najslavnejši prebivalec gradu je bil vitez Erazem Predjamski, ki se je v 15. stoletju uprl cesarski samovolji. O njem danes živijo številne legende, ki ga na eni strani poveličujejo kot plemenitega viteza, na drugi pa prikazujejo kot razbojnika, roparskega viteza. Grad je bil tudi večkrat prizorišče snemanja številnih dokumentarnih in igranih filmov. Navdušil je tudi Georga R. R. Martina, avtorja Igre Prestolov. Tukaj je snemala tudi ekipa Discovery Channela.

Z učenci se bomo sprehodili skozi orožarno, kapelo, kuhinjo, mučilnico in s tem odkrili čare srednjeveškega življenja. Na grajskem podstrešju si bomo ogledali bogato zbirko srednjeveškega orožja in oklepov, od sulic in helebard, do mečev, kladiv, lokov in samostrelov.

Ogled bo trajal eno uro.

  • Naša tretja postaja je Piran, kjer si bomo ogledali MUZEJ MEDIADOM PYRHANI. Ogled muzeja je zasnovan z govorno predstavitvijo ob hkratnem predvajanju kratkega animiranega filma o nastanku Pirana oz. dinamiki gradnje mestnega obzidja od 5. do 20. stoletja. 

Učenci si bodo ogledali  srednjeveško klet z animacijo na sramotilnem stebru, v kino dvorani jim bodo predvajali 15-minutni 3D-film z najbolj pomembnimi informacijami o preteklosti in današnjem utripu mesta. Preizkusili se  bodo v interaktivni igri sestavljanja mesta, poljubno preleteli informacije na ekranih o slavnem glasbenem virtuozu, kulturni dediščini in prireditvah.

Ogled muzeja bo trajal 40 minut.

  • Nazadnje se bomo sprehodili še po Piranu. Srednjeveško mestece, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta.

Previdena vrnitev pred šolo je od 19.30 do 20.00.

Želimo, da otroka ta dan pravočasno pripeljete v šolo in ga zvečer tudi pridete iskat ter tako poskrbite za njegovo varno vrnitev domov.

Cena poučne ekskurzije na učenca je 33,70 € (vključen prevoz: 20 €; vstopnine po programu: Postojnska jama in Predjamski grad 19,70 €, Muzej v Piranu: 3 €). Znesek prevoza delno financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje 9 €.

Ker na ta dan učenci nimajo šolske malice, naj ima otrok s seboj kakšen sendvič, sok, sadje … (Nikakor ne energijskih pijač!) in kakšen evro za spominke/dodatno malico.

Učenci naj imajo za obisk Postojnske jame tudi toplo oblačilo (toplo jakno, bundo …) in ustrezno obutev.

Starši, prosimo Vas, da se s svojim otrokom tudi Vi pogovorite o obnašanju na dnevu dejavnosti, ki predstavlja drugačno, a zanimivo obliko pouka.

Prijazen pozdrav

 Razredničarke učencev 9. razreda

 

 

 

(Skupno 415 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.