ND 6. r. – Odpadek naj ne bo samo odpadek

Torek, 4. 10. 2022

ND: ODPADEK NAJ NE BO SAMO ODPADEK

 

V torek, 4. 10. 2022 bo naravoslovni dan za šestošolce. Učenci pridejo v šolo ob običajnem času. Najprej malicajo. Ob 8.10 uri se z avtobusom odpeljejo v Velenje.

 

V primeru slabega vremena (dežja), se naravoslovni dan prestavi na kasnejši datum, učenci pa imajo ta dan pouk po urniku.

 

Program vsebuje naslednje vsebinske sklope:

 

  • Predavanje o ravnanju in gospodarjenju z odpadki: kaj so odpadki, vrste odpadkov, kratek zgodovinski pregled ravnanja z odpadki, odpadki v Šaleški dolini včeraj, danes, jutri, primerjava Šaleška dolina – Slovenija – države EU;
  • Ogled Centra ponovne uporabe, kjer zbirajo najrazličnejše uporabne predmete iz gospodinjstev;
  • Ogled Škalskega jezera, kjer jim predstavimo ugrezanje površja zaradi podzemnega izkopavanja premoga in ekološko problematiko jezer;
  • Obisk Zbirnega centra Velenje ob Škalskem jezeru, kjer se učenci seznanijo s sistemom zbiranja odpadkov v Šaleški dolini.

 

Projekt bodo vodili raziskovalci Eurofins ERIC-a Slovenija d.o.o., v njem pa sodelujeta tudi Center ponovne uporabe Velenje in PUP Saubermacher d.o.o. Terenski ogled bo zaključen najpozneje ob 12.30 uri, saj bo delo na terenu potekalo v več manjših skupinah.

 

Za drugi del projekta opravijo učenci praktično nalogo. S temo bodo seznanjeni na predavanju.

Vodja ND
Anica Pudgar, predm. učit.

                                                                                                                                            

 

 

 

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.