Ekskurzije 7.-9. r. 2022

Torek, 27. 9. 2022

ND 7. r.-Škofjeloško hribovje, 7.20/18.00; TD 8. r. – Muzej Bistra, Hiša eksperimentov, 7.00/17.30; TD 9. r. – Moja Slovenija: Primorska, 6.00/21.00

OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj                                                                   

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                  Šoštanj, 14. 9. 2022

 

OBVESTILO staršem 7. razreda

Spoštovani starši!

 

V torek, 27. septembra, bomo izvedli naravoslovni dan v obliki ekskurzije.

Odhod bo ob 7.20 (ne ob 7.00) izpred šole, vrnitev pa je predvidena okoli 18. ure.

 

Točke in cene ogledov na učenca:

  1. Mestni muzej Idrija: 5,50 EUR
  2. Antonijev rov: 4,80 EUR
  3. Bolnica Franja: 5,50 EUR

Cena prevoza: 15 EUR

SKUPAJ NA UČENCA: 30,80 EUR

Stroški bodo zavedeni na mesečni položnici.

Ker si ogledamo rudnik Antonijev rov, v katerem je 13 stopinj Celzija in so tla vlažna, naj bodo primerno oblečeni in obuti. V primeru dežja, naj imajo dežnik, saj je Bolnica Franja na prostem.

S seboj naj ima malico, pijačo, sadje ter mogoče kakšen evro. Energijske pijače niso dovoljene.

Malico in kosilo smo za ta dan na šoli odpovedali.

 

Vas, starše, prosimo, da se tudi vi s svojim otrokom doma pogovorite o obnašanju na ekskurziji, saj si učitelji želimo, da bi naši učenci izven svojega kraja predstavljali zgled spoštljivega vedenja.

Hvala za razumevanje.

                                                                                                Razredniki 7. a, b, c, d-razreda

 

Strinjam se, da se moj otrok ________________________________, učenec 7. ____ razreda, udeleži naravoslovnega dne v obliki ekskurzije. S svojim podpisom zagotavljam, da sem se s svojim otrokom pogovoril o vedenju, in s tem potrjujem, da se zavedam odgovornosti.

 

 

Datum: ______                      Podpis staršev: ___________________

 

OSNOVNA ŠOLA  KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                  Šoštanj, 22. 9. 2022

 

OBVESTILO staršem 8. razredov

 

Spoštovani starši!

 

V torek, 27. septembra 2022, bomo izvedli tehniški dan v obliki ekskurzije za učence osmih razredov. Ekskurzija bo potekala po osrednji Sloveniji. Odhod izpred šole bo ob 7. uri. Pot nas bo vodila na Vrhniko, kjer bomo obiskali Tehniški muzej Slovenije (Bistra). Spoznavali bodo tehniško dediščino in si ob Dnevih strojništva ogledali 2–3 eksperimente ob navzočnosti študentov Univerze v Ljubljani.

V zgodnjih popoldanskih urah se bomo podali še v Ljubljano, kjer si bomo ogledali zanimive eksperimente v Hiši eksperimentov in obiskali največjo slovensko knjižnico – NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico), eno najbolj edinstvenih knjižničnih stavb na svetu.  Obisk razstave bo učencem obogatil poznavanje življenja in dela Jožeta Plečnika ter zgodovine knjižnične palače NUK.

Predviden prihod v Šoštanj je okoli 17.30.

 

Cena poučne ekskurzije na učenca je 23 (prevoz 12 €, vodenje in vstopnine po programu so 11 eur).

Končni znesek ekskurzije boste starši poravnali s položnico za mesec september 2022.

 

Vaš otrok naj bo vremenskim razmeram primerno oblečen in obut. S seboj naj ima le toliko denarja, da si lahko privošči kakšen prigrizek …

Ker na ta dan učenci v šoli nimajo malice in kosila, naj ima otrok s seboj kakšen sendvič, sok, sadje ipd. Energijske pijače niso dovoljene.

S seboj naj imajo zaščitno masko (priporočljiva je v Hiši eksperimentov) in se držijo vseh priporočil ter dogovorov.

 

Vas, starše, prosimo, da se s svojim otrokom temeljito pogovorite o obnašanju na dnevu dejavnosti, ki predstavlja drugačno, zanimivo obliko pouka.

Hvala za razumevanje.                                                                                 

 

Prijazen pozdrav       

         Razredniki učencev 8. razreda

                                                                                                         

 (odreži)

_________________________________________________________________

 

Strinjam se, da se moj otrok ________________________________, učenec/-ka 8. ____ razreda, udeleži tehniškega dne v obliki ekskurzije na Vrhniko in v Ljubljano. S svojim podpisom zagotavljam, da sem se s svojim otrokom pogovoril/-a o vedenju, in s tem potrjujem, da se zavedam odgovornosti.

Datum: ________                                     Podpis staršev: _____________________

 

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj                                      

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

 

O B V E S T I L O staršem 9. razreda

Spoštovani starši!

 

V torek, 27. septembra 2022, se bodo devetošolci s spremljevalci odpravili na poučno ekskurzijo na Primorsko. Odhod izpred šole bo ob 6.00.

 

Naša prva postaja bo jama Vilenica, ki velja za najstarejšo turistično jamo v Evropi (prvi obiski zabeleženi v 17. stoletju). Številni podori in kapniki kažejo na izjemno starost jame, ki je do danes še nerazvozlana. Prav tako je težko ugotoviti, katera podzemna reka je izdolbla jamo, saj je lega jame danes precej bližje površju, kot je bila v času nastajanja, ko je bila Vilenica v celoti zalita. V celoti je jama dolga več kot kilometer, za turistične oglede pa je urejene in osvetljene 450m jame.

 

Nato se bomo odpeljali do bližnje Kobilarne Lipica. Spoznali bomo zibelko lipicanske pasme, ki že od leta 1580 skrbno neguje tradicijo vzreje lipicanskih konj. Obiskali bomo zgodovinsko jedro Lipice in najstarejši hlev. V interaktivnem muzeju Lipikumu pa se bomo poučili o izjemni dediščini Lipice. Konjeniški park Lipica ponuja celovito doživetje naravne in kulturne dediščine Krasa.

 

Naš naslednji postanek bodo Sečoveljske soline, ki so ene zadnjih solin v Sredozemlju, kjer se sol pridobiva ročno po več sto let stari metodi. Tradicionalna, do narave in ljudi prijazna metoda pridelave soli, je skozi čas omogočila razvoj posebnih življenjskih okolij v solnih bazenih in ob njih. V Sečoveljskih solinah narava in človek živita z roko v roki.

 

Nazadnje se bomo sprehodili še po Piranu. Srednjeveško mestece, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta.

Predvidena vrnitev pred šolo je okoli 20.30 – 21.00.

Želimo, da otroka ta dan pravočasno pripeljete v šolo in ga zvečer tudi pridete iskat ter tako poskrbite za njegovo varno vrnitev domov.

 

Cena poučne ekskurzije na učenca je 37,50 € (vključen prevoz: 20 €; vstopnine po programu: Vilenica: 5 €, Lipica: 6 €, Sečoveljske soline: 6,5 €). Znesek boste starši poravnali s septembrsko položnico.

 

Ker na ta dan učenci nimajo šolske malice, naj ima otrok s seboj kakšen sendvič, sok, sadje ipd., (nikakor ne energijskih pijač!) in kakšen evro za spominke/priboljške.

 

Starši, prosimo Vas, da se s svojim otrokom tudi Vi pogovorite o obnašanju na dnevu dejavnosti, ki predstavlja drugačno, a zanimivo obliko pouka.

 

Prijazen pozdrav.

                                                                  Razredničarke in razrednik učencev 9. razreda

 

Šoštanj, 22. september 2022

 

Starši _________________________________ iz 9. ______ razreda

                     (ime in priimek učenca oz. učenke)

se strinjamo s tem, da se moj otrok udeleži poučne ekskurzije na Primorsko. Hkrati s svojim podpisom potrjujemo, da smo se z njim/z njo pogovorili o primernem vedenju na dnevu dejavnosti.

 

                                     Podpis staršev:________________________________________

(Skupno 269 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.