Pouk ŠZZ in ŠSP v Galactici

GalacticaPetek, 17. 4. 2015, 13.30-15.30, 15 učencev.

OSNOVNOŠOLCI OBISKALI GALACTICO

Na OŠ Karla Destovnika-Kajuha v Šoštanju, se športni pedagogi trudimo, da v okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje in Šport za sprostitev učencem ponudimo športne vsebine, ki bi bile zanimive in drugačne kot pri urah športa in kjer bi učenci spoznali različne možnosti kvalitetnega preživljanja prostega časa, kot protiutež vedno bolj razširjenemu sedenju za računalnikom in klikanju igric.

In tako je padla tudi ideja, da obiščemo zelo priljubljen športni center GALACTICA v Velenju. Naša prošnja je bila uslišana. V GALACTICI nas je v recepciji sprejelo prijazno osebje, nato pa nas je prevzel trener Jaka Šuštaršič. Najprej nam je razkazal in predstavil celoten športni center, učence je seznanil v kakšne vadbene programe vse se lahko vključijo in kakšne so smernice centra za prihodnje. Nato so se učenci pod njegovim strokovnim vodstvom preizkusili v Body Attacku in Body Pumpu. Vodenje je bilo res odlično, demonstracije zelo nazorne s poudarkom na nekaterih pomembnih delih telesa.

Učenci so uživali, bili so navdušeni, domov so se vrnili prijetno utrujeni, bogatejši za nova spoznanja, ki jih bodo lahko v življenju koristno uporabili. Hvala gospe Bredi Goltnik, Mirjam Oremuž, Jaku Šuštaršiču in hvala GALACTICI za čudovito izkušnjo. Še pridemo!

 Nataša Nedeljković, prof.

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.