Jedilnik april 2014

MALICA  KOSILO 

JEDILNIK ZAJTRKOV, APRIL 2014

1. 4.: Zeliščni čaj z medom, koruzni kruh s pečeno jajčko

2. 4.: Bela kava, beli kruh z margarino in BIO medom

3. 4.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko

4. 4.: Mleko s koruznimi kosmiči, banana

 

7. 4.: Planinski čaj z medom, ocvrta rezina

8. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jabolko

9. 4.: Kakav, črni kruh  s kremnim namazom

10. 4.: Mleko s koruznimi kosmiči, hruška

11. 4.: Bela kava, polbeli kruh z margarino in marmelado

 

14. 4.: Mleko, polenta, ananas

15. 4.: Kakav, pisani kruh s sirnim namazom

16. 4.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, banana

17. 4.: Sadni čaj z limono, carski praženec z rozinami

18. 4.: Kakav, ovseni kruh s topljenim sirom in svežo papriko

 

21. 4.: velikonočni ponedeljek

22. 4.: Kakav, polbeli kruh s kislo smetano

23. 4.: Bela kava, črni kruh z margarino in marmelado

24. 4.: Sadni čaj z BIO medom, ovseni kruh s pečeno jajčko

25. 4.: Mleko s čokolešnikom, jabolko

 

JEDILNIK MALIC, APRIL 2014

1. 4.: Jagodni sok, ovseni kruh s piščančjo pašteto in kislo kumaro, suho sadje

2. 4.: Ribezov sok, štručka hot dog s govejo EKO hrenovko, gorčico in kečapom

3. 4.: Kakav z domačim mlekom, beli kruh s kremnim namazom Nutello in kislo smetano, jabolko

4. 4.: Probiotični sadni EGO jogurt grozdje aronija, francoski rogljič polnjen z marmelado

 

7. 4.:  Bela kava z domačim mlekom, mlečni kruh s surovim maslom in jagodno marmelado, hruška

8. 4.: Pomarančni sok, koruzni kruh Gustav, mesno jajčni namaz s korenčkom, ananas

9. 4.: Sadni LCA napitek, polnozrnati kruh Gustav s sirom in rdečo redkvijo

10. 4.: Domače mleko s koruznimi kosmiči, sadna rezina Frutabela, jabolko

11. 4.: Jabolčni BIO sok, graham kruh s kuhanim pršutom, sirom in vloženo rdečo papriko

 

14. 4.: Malinovec, rženi kruh z ribjim namazom in svežo papriko, grozdje

15. 4.: Hruškov sok, črni kruh s suhimi salamami, sirom in kislim zeljem, melona

16. 4.: Sadni čaj z BIO medom in limono, koruzna bombeta s pleskavico, solato, gorčico in kečapom

17. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jagode

18. 4.: Domači jogurt vanilija, makova štručka, čokolada

 

21. 4. velikonočni ponedeljek

22. 4.: Malinov čaj z  limono, pisani kruh s surovim maslom in BIO medom, jabolko

23. 4.: Jagodni sok, pirin kruh z mortadelo, sirom in paradižnikom

24. 4.: Ribezov sok, polbeli kruh z jajčnim namazom in svežo papriko, grozdje

25. 4.: Sok brez dodanih konzervansov Smoothie – okus jagoda, sirova štručka

 

JEDILNIK KOSIL, APRIL 2014

1. 4.: Gobova juha z zlatimi kroglicami, mesni svaljki s prilogo (čebula, gorčica, ajvar, kečap), pečen krompir, paradižnik z ananasom, sok Nekti

2. 4.: Cvetačna juha, pečen piščanec v omaki, krompirjevi svaljki s skuto, zelena solata s korenčkom, sadni puding

3. 4.: Bučkina juha, mešani Stroganov, dušen riž, zelena solata s stročjim fižolom, sok Nekti

4. 4.: Porova juha, ocvrte ribje palčke, krompirjeva solata, sladoled

 

7. 4.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna skuta s sladko smetano in sladoledom

8. 4.: Ričet z zelenjavo in kranjsko klobaso, jogurtovo pecivo s sadjem, sok Nekti

9. 4.: Grahova juha, svinjska pečenka v omaki, krompirjevi njoki s špinačo, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti

10. 4.: Špargljeva juha, puranji zrezek v smetanovi omaki, kruhova rezina, radič z zeljem, sok

11. 4.: Golaž z EKO govedino, pšenična polenta, zelena solata z jajčko, tekoči sadni jogurt

 

14. 4.: Prežgana juha, špageti s haše omako, nariban sir, rdeči radič s koruzo, sok Nekti

15. 4.: Fižolova juha, goveji EKO zrezki v gobovi omaki, zdrobovi cmoki, zelena solata s kumarami, sok Nekti

16. 4.: Piščančja obara z žličniki, ajdovi žganci, rižev narastek z jabolki in  rozinami, sok Nekti

17. 4.: Zdrobova juha, rižota z morskimi sadeži, zelena solata s paradižnikom, desertni jogurt

18. 4.: Korenčkova juha, domači sir na žaru, pečen krompir, zeljna solata s koruzo, pomaranča

 

21. 4.: velikonočni ponedeljek

22. 4.: Kostna juha z ribano kašo, goveja EKO hrenovka, kremna špinača, pire krompir, sok

23. 4.: Gobova juha, ocvrti piščančji medaljončki, pomes frites, tatarska omaka, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti

24. 4.: Zelenjavna juha, kaneloni s šunko in sirom, majonezna solata, palačinke z marmelado, malinovec

25. 4.: Porova juha, pečen losos, pražen krompir, zelena solata s koruzo, sladoled

 

Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.

Gustav kruh je kruh z manj soli; jabolka so iz integrirane predelave. 

                                                                                              Vodja šolske prehrane:

                                                                                              Danica Švarc

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Jedilniki. Zaznamek za trajno povezavo.