Dobrodelni koncert za Najo

PGD Šoštanj-mesto organizira dobrodelni koncert za Najo, učenko naše šole in članico PGD Šoštanj-mesto. Miklavževa nedelja, 8. 12. 2013, 16.00, Športna dvorana Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Nastopali bodo: Mladinski pevski zbor OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, Modrijani, Mladi Dolenjci, Fantje s Praprotna, Ansambel Aplavz, Kvintet Dori, Ansambel Smeh, Miran Rudan, Ansambel Stil, Ansambel Vikend, Ansambel Tapravi Faloti, Luka Šuntner, Skupina Hooruk…

Karte, po ceni 10 EUR lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih: Karma bar, Pizzerija Kajuh, Kava bar Ippon, Cvetličarna Nahtigal, Papirnica Pentlja, Gasilski dom Šoštanj (v dopoldanskem času). 

 Spoštovani!

 Naja je naša gasilka, 11 let stara deklica, ki so ji februarja letos zdravniki diagnosticirali krvnega raka (AML – Akutna Mielocitna Levkemija). Njene brezskrbne otroške dni so zamenjali dnevi težkega boja s to boleznijo. Mami Jasmini in očetu Andreju se je ob tej diagnozi stemnilo pred očmi. Enostavno nista mogla dojeti, kako je mogoče, da je Naja, ki je bila tako zdrav otrok v resnici tako hudo bolna. Zdravniki so staršema povedali še to, da naj se na zdravljenje pripravijo kolikor se sploh lahko, ker bo Naja imela zelo močne kemoterapije, ter da obvezno potrebuje presaditev kostnega mozga. Naja je svojo bolezen sprejela dokaj dobro, tudi zaradi tega, ker je par mesecev prej za levkemijo zbolela tudi njena babica. Prestala je tri izredno težke sklope kemoterapij, ki so njeno telo popolnoma izčrpale in oslabele. Izguba las po kemoterapiji je bila malenkost po vsem tem kar je prestala, saj je v času kemoterapij ves čas bruhala, ni mogla ne jesti, ne hoditi, ves čas je imela vročino, neprestano je krvavela iz nosa, po celem telesu je dobila izpuščaje, ob tem pa se ji je njena koža vsaj trikrat olupila. Ko je bila že tako izčrpana, da včasih niti gledati ni mogla, je dobila še glivično pljučnico, ki se ji je po 3 tednih še enkrat ponovila. Po prestanih mučnih kemoterapijah in vseh zapletih je prišla k sreči spodbudna novica, da ima zelo lepo remisijo ter, da so našli nesorodnega darovalca kostnega mozga. Po šestih mesecih trpljenja, negotovosti in strahu so vsi skupaj vsaj malo zadihali in se sprostili. Ker imata starša poleg Naje še mlajšo 13 mesecev staro hčerko Tano, je moral oče v bolniško in čez noč postati oče in mama obenem, saj je bila in je še mama ves čas v bolnišnici ob Naji. 

Naja je samo presaditev kostnega mozga lepo prestala, čeprav tega glede na izredno mučne kemoterapije nihče ni pričakoval in so bili vsi nad tem zelo presenečeni. Presaditev je bila ravno na Najin rojstni dan, 26. septembra 2013. Zelo spodbudna je bila novica, da je štirinajsti dan po presaditvi novi mozeg že začel delovati. Kljub temu, da je najtežji del zdravljenja sedaj že mimo, ostaja velika negotovost, saj lahko najmanj 6 mesecev po presaditvi pride do zavrnitve, že vsaka majhna sprememba pa lahko pomeni tudi usodno poslabšanje.
Težka Najina bolezen, njena starša kljub njuni močni volji in pozitivnimi mislimi neusmiljeno izčrpava, tako psihično, fizično in ne nazadnje tudi finančno. Poleg tega, da živijo v podnajemniškem stanovanju, kjer gre ¾ plače samo za stroške je zaposlen samo oče, saj je mama, ko je drugič zanosila ostala brez službe. Od februarja letos, ko je moral Andrej v bolniško zaradi varstva dojenčka, je njihov dohodek še manjši.

Zdravljenje Naje je povezano z velikimi stroški in ker je Naja tudi naša mlada gasilka, smo se odločili, da za njo organiziramo DOBRODELNI KONCERT, ki bo na Miklavževo nedeljo, 08. decembra ob 16:00 uri v veliki telovadnici OŠ KDK Šoštanj.

Nastopali bodo: Mladinski pevski zbor OŠ KDK Šoštanj, Modrijani, Mladi Dolenjci, Fantje s Praprotna, Ansambel Aplavz, Kvintet Dori, Ansambel Smeh, Miran Rudan, Ansambel Stil, Ansambel Vikend, Ansambel Tapravi Faloti, Luka Šuntner, Skupina Hooruk…

Karte, po ceni 10 EUR lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih: Karma bar, Pizzerija Kajuh, Kava bar Ippon, Cvetličarna Nahtigal, Papirnica Pentlja, Gasilski dom Šoštanj (v dopoldansekm času).

Pomagamo skupaj, z iskreno željo, da bi imela tudi Naja kljub bolezni lažjo in bolj srečno otroštvo, mladost, odraslost, predvsem pa, da zmaga v boju s hudo boleznijo, ki jo je doletela.

Tudi za nas bodo decemberski prazniki mnogo, mnogo lepši…

Predsednik PGD Šoštanj-mesto
Boris Goličnik
041776303

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.