Atletika – ekipno državno finale

 Sreda, 9. 10. 2013, Slovenj Gradec. Odhod 8.50. Dečki 5., deklice 12. mesto v državi.

Učenke in učenci naše šole ste se uvrstili na Ekipno državno finale v atletiki. Na državnem finalu sodeluje 12 najboljših šol v Sloveniji in med njimi je tudi naša šola in to prvič z obema ekipama: učenke in učenci. Za ta uspeh vam iskreno čestitamo in želimo veliko športne sreče tudi v sredo.

Ekipo učenk sestavljajo: Barbara Kladnik (300 m), Tina Rotnik (300 m), Katja Sovič (skok v daljino z zaletom), Lara Koprivnikar (skok v daljino z zaletom), Anja Mazej (vortex), Pika Poptočnik (vortex), Maja Tajnik (krogla), Anastazija Čeh (krogla), Lara Goršek (višina), Tina Lihteneker (višina), Klara Pirnat (1000 m), Katja Kumer (1000 m), Maja Debeljak (60 m), Eva Hudournik (60 m), Lara Klančnik, Maja Dobnik, Patricija Jarić, Gabrijela Repas, Neli Goršek.

Ekipo učencev sestavljajo: Rok Bačovnik (60 m), Gal Goršek (suvanje krogle), David Hudej (skok v daljino), Mladen Ilić (vortex), Aljaž Jurič (skok v daljino), Aleks Juvan (60 m), Gregor Klinc (suvanje krogle), Vid Ojsteršek (1000 m), Aljaž Osterc (vorteks), Jan Ostervuh (1000 m), Adnan Paščanović (300 m), Andraž Stropnik (300 m), Miha Šalamon (skok v višino), Tim Vertačnik (skok v višino).

Športni pedagogi

EKIPNO DRŽAVNO FINALE V ATLETIKI

Oba atletska naslova sta šla na Dolenjsko.

V sredo, 9. oktobra, so se v Slovenj Gradcu za naslove državnih prvakov merili učenci in učenke. Na zelo dobro izpeljanem tekmovanju pod vodstvom Druge OŠ v Slovenj Gradcu so se naslova veselili učenci iz Osnovne šole Grm in učenke iz Osnovne šole Šentjernej.

Pri učencih je pet ekip preseglo 15.000 točk

Pri učencih so se na prva tri mesta uvrstile dolenjske šole. S tremi posamičnimi zmagami je bila najboljša ekipa iz Osnovne šole Grm, na drugo mesto so se uvrstili učenci iz Osnovne šole Trebnje, le za deset točk pa so za njimi zaostali učenci iz OŠ Šentjernej. Število 15.000 točk so presegli še učenci iz OŠ Škofja Loka-mesto in OŠ KDK Šoštanj. Najboljši posamični rezultat je v disciplini 1000 m s časom 2:46,24 in 1226 točkami dosegel Matevž Cimermančič iz OŠ GRM.

Vrstni red – učenci:
1. Osnovna šola Grm; 15.945
2. Osnovna šola Trebnje; 15.499
3. Osnovna šola Šentjernej; 15.489

 

Pri učenkah najboljše Šentjernejčanke

Naslova ekipnih prvakinj se je pri učenkah veselila ekipa iz Osnovne šole Šentjernej, ki je edina presegla 15.000 točk. Na drugo mesto so se uvrstile učenke iz Osnovne šole Grm, na tretje pa učenke iz Osnovne šole Sava Kladnika iz Sevnice. Tudi pri učenkah je bil najboljši posamični rezultat dosežen v teku na 1000 m. S časom 3:01,95 in 1228 doseženimi točkami, je edino zmago za OŠ Šentjernej dosegla Klara Lukan.

Vrstni red – učenke:
1. Osnovna šola Šentjernej; 15.003
2. Osnovna šola Grm; 14.711
3. Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica; 14.179

Naša šola je na državnem ekipnem atletskem finalu prvič v zgodovini sodelovala z obema ekipama, dekliško in fantovsko. Oboji so odlično nastopali. Dekleta so osvojila 12. , fantje pa 5. mesto v državi. Izredno pohvalo pa si zaslužita Barbara KLADNIK, ki je v disciplini tek na 300m zmagala, zmagala pa je tudi Maja TAJNIK v metu krogle.

Podrobne rezultate in zelo lepo fotogalerijo pa si lahko ogledate na internetni strani ŠPORT MLADIH.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke.                                       

  ŠPORTNI PEDAGOGI

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Atletika. Zaznamek za trajno povezavo.