Predstavitev raziskovalnih nalog

Murska Sobota 2013, državno srečanje mladih raziskovalcev: 

Mladi raziskovalci

Zlato:

Tim Vučina, 9.b, Žiga Volk, 9.b, mentorica Maja A. Požegar

Srebrno: Tadeja Jamnikar, 9.c, mentorica Anja Bregar (zunanji)

Bronasto: Tim Kopušar, 9.b, mentorica dr. Nataša Kopušar (zunanji)

 

4. 4. 2013 je bila v Kulturnem domu v Velenju svečana podelitev pohval in priznanj mladim raziskovalcem. Vsem našim učencem, ki ste dokončali naoge iskreno čestitamo. Tri naloge iz naše šole so se uvrstile na državno srečanje mladih raziskovalcev. Te so:

– naloga Tima Kopušarja: Vpliv različnih zvrsti glasbe in zvokov na papagaja pasme vzhodna rozela

– naloga Tadeje Jamnikar: Zadovoljstvo učencev na Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj s prehrambenimi obroki – SREBRNO PRIZNANJE

– naloga Tima Vučina in Žiga Volka: Prihodnost mladih? – ZLATO PRIZNANJE

Čestitamo!

 

V času od 11. do 13. marca 2013 bo na ŠC Velenje, na Medpodjetniškem izobraževalnem centru in v Gaudeamusu na Trgu mladosti 7, predstavljenih 44 raziskovalnih nalog: 27 osnovnošolskih in 17 srednješolskih nalog. Med njimi tudi nekaj iz naše šole.

Iz OŠ Karla Destovnika-Kajuha je 12 devetošolcev pod vodstvom mentorjev dokončalo 7 raziskovalnih nalog.

 

 

MLADI RAZISKOVALCI NA OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA 2012/2013

Učenci naše šole že več let sodelujejo v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj šaleške doline. To so v glavnem devetošolci, ki imajo dodatno željo, motivacijo, čas in sposobnosti narediti še kaj več ob šolskih dejavnostih.

V tem šolskem letu je 12 devetošolcev izdelalo 7 raziskovalnih nalog pod mentorstvom naših strokovnih delavcev in tudi zunanjih mentorjev.

To so:

Vučina Tim, Žiga Volk : PRIHODNOST MLADIH, mentorica Maja Ahtik Požegar, dipl. univ. psih. Prejeli so ZLATO PRIZNANJE  in se uvrstili na državno tekmovanje mladih raziskovalcev.

Jamnikar Tadeja: ZADOVOLJSTVO UČENCEV NA OSNOVNI ŠOLI KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ S PREHRAMBENIMI OBROKI, mentorica Anja Bregar, dipl. univ. psih. Prejela je SREBRNO priznanje in uvrstila na državno tekmovanje.

Kopušar Tim: VPLIV RAZLIČNIH ZVRSTI GLASBE IN ZVOKOV NA PAPAGAJA PASME VZHODNA ROZELA, mentorica dr. Nataša Kopušar. Naloga je uvrščena na državno tekmovanje in je dobila priznanje.

Pečnik Lovro, Plankelj Marko: ŽIVLJENJE S HRANO, PRIDOBLJENO NA ZDRAV NAČIN. Mentorica Maja Ahtik Požegar, univ. dipl. psih. Naloga je prejela priznanje.

Nadvežnik Nik, Rojnik Igor: JAZ SEM DROBEN, DROBEN LIST – PONOVNO OBUJANJE KAJUHA V ŠOŠTANJU. Mentorica Jelka Peterlin, prof. Naloga je prejela priznanje.

Ledinek Urška, Lebar-Špilak Anja: KAKO SE MLADI NA OSNOVNI ŠOLI KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA UKVARJAJO S ŠPORTOM. Mentor Boris Plamberger, prof. Naloga je dobila priznanje.

Geršak Klara, Tajnik Monika: KONTRASTNA DRUŽBA. Mentor Tomaž Repenšek, prof. Naloga je prejela priznanje.

Vsem raziskovalcem in mentorjem čestitamo. Učencem, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, pa želimo veliko uspehov.

 

                                                                                 Koordinatorica gibanja na šoli

                                                                                  Jelka Peterlin

Razpored javnih predstavitev

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Tekmovanja. Zaznamek za trajno povezavo.