Bralna pismenost dec

BRALNA PISMENOST

Pred nami so za nekatere najlepši prazniki. Dnevi, ki so sicer kratki, a polni veselega vzdušja, pričakovanj in lepih želja. Topli večeri, ob katerih prija branje kakšne napete, zanimive, humorne, pustolovske … knjige.

Učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov pa smo si tudi v mesecu novembru in decembru popestrili ure slovenščine z branjem in iskanjem lepih besed.

Prisluhnite, kaj so tokrat izbrali šestošolci: nevihtna puščava, želvice, zaliv, Marsovci, nadarjena deklica, duhci, svoboda, kafe klub, ukradel, tačka, Slovenija, Tom in Jerry, lopov, konjenik, tiger, škratovi zobje, sir, Božiček.

Sedmošolcem so bile všeč: zabava, sanje, dnevnik skrivnosti, Lolek Bolek, sanje, legenda, taborjenje, divji prašič, fantazija, glasba, mega moda, zlato, prijateljstvo, kamenček, debest, čarovnija, sneg, magično, amulet, dragulj ljubezni.

Osmošolci so se odločili za naslednje besede: enonoga ciganka, sanje, nasmeh, ližeta, majoneza.

Devetošolcem pa so lepo zvenele besede: sprhnela ljubezen, poletje, valeta, Jezus Kristus, ferari, podgana, miška, sonce, lajki, rdečelaska in ponos.

Upam, da je bila tudi vam katera od teh besed še posebej všeč in bo odzvanjala v vaših ušesih kar nekaj časa. Mi pa bomo brali tudi v prihajajočem letu in z vami delili lepe besede.

Kot nepopisan list se pred nami odpira tudi novo leto. Želim vam, da ga pobarvate z najlepšimi sanjami, posujete z najčistejšo ljubeznijo, popišete z neverjetnimi dosežki, okrasite s čudeži in popestrite z lepimi besedami.

                                                                                                                                                                                      Brigita Grobelnik

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Bralna pismenost. Zaznamek za trajno povezavo.