Predstavitev poklicev na PV za devetošolce

Predstavitev poklicev v rudarstvu in programov Šolskega centra Velenje: geotehnik in geostrojnik rudar

Odhod izpred šole 8.40, pričetek: petek, 14. 12. 2012, 8.55, “kapija” Premogovnika Velenje.

Devetošolci na obisku

30 učencem končnih razredov iz Mestne občine Velenje in okoliških občin so na Premogovniku Velenje predstavili najbolj tipične poklice v rudarstvu in štipendijsko politiko podjetja.

V imenu PV jih je pozdravil in nagovoril Boris Potrč, svetovalec predsednika Uprave PV za področje varnosti, ki je poudaril pomen znanja v enem najsodobnejših rudnikov s podzemnim pridobivanjem premoga na svetu. Ravnatelj Rudarske šole Velenje, mag. Albin Vrabič, je izpostavil praktično izobraževanje v pravem delovnem okolju 300 m pod zemljo, z inštruktorji v manjših delovnih skupinah na bodočem delovnem mestu. Vodja Praktičnega izobraževanja, mag. Matjaž Koželj, je poudaril, da skupina Premogovnik Velenje svojim štipendistom (njihovo delo, uspeh redno spremlja – nagrajuje/kaznuje), zagotavlja zaposlitev, kar je v današnjih časih prava sreča. Franci Rošer in Boris Verdnjak, vodji praktičnega usposabljanja z delom (PUD) sta podala cel kup informacij s prakso, Majda Lampret, vodja izobraževanja, pa mdr. informacijo o razpisu kadrovskih štipendij skupine PV, ki bo izšel predvidoma zadnji četrtek v maju 2013 v časopisu Rudar in Naš čas.

Nato so si učenci ogledali Varnostno-tehnološki informacijski sistem, elektro-strojne delavnice HTZ-ja, jašek NOP, svetilkarno, … Ogled so zaključili s “knapovsko” malico in pozdravom SREČNO! vsaj do 2054.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.