Srečanje planincev na Brnici

 

SREČANJE NA BRNICI, 6. 10. 2012


Dragi planinci!
Veseli nas, da ste se tudi letos vključili v planinski krožek. In že je tu prvi izlet, 16. srečanje mladih planincev pri planinskem domu na Brnici, v soboto, 6. oktobra 2012.
Dom stoji v naselju Brnica, na najvišji točki slemena pod Stražo (475 m) na severnih pobočjih Posavskega hribovja. Kljub razmeroma nizki nadmorski višini je od doma prelep razgled na vse strani. na vzhodu se širi Celjska kotlina, na obrobju pa se dvigajo Tolsti vrh, Ramanca in Resevna, proti severu pa Konjiška gora in Boč. V bližini se dviga gozdnati Hum, na južni strani pa sta pred nami Veliki Slomnik in Kotečnik. Na zahodu lepo vidimo Spodnjo Savinjsko dolino, ki se razteza proti Dobrovljam, Gori Oljki in Savinjskim Alpam. Na severni strani se od zahoda proti vzhodu dvigujejo pobočja Smrekovca, Pece, Uršlje gore in Pohorje.
Čas odhoda: 6. 10. 2012, ob 8.uri izpred naše šole; prihod domov: okrog 15.30
Cena prevoza: 5 €
Oprema: planinski čevlji, nahrbtnik, topel jopič ali flis, rezervna majica, rezervne nogavice, Dnevnik mladega planinca.
Hrana: dva sendviča in pijačo imejte s seboj; na koči boste dobili brezplačen topel čaj
Zbor: med 10.30 in 11.00. po pozdravnbem govoru bodo sledile družabne igre. Predviden zaključek z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad bo med 13.00 in 13.30.

Mentorici: Danica Švarc, učit. predm. pouka in Jožica Andrejc, učit. predm. pouka

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Planinci. Zaznamek za trajno povezavo.