POŠ Topolšica: ND – Pogledam naokrog

Torek, 11. 6. 2019. 7.00/16.00.

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

POŠ Topolšica

Topolšica, 5. 6. 2019

 

Spoštovani starši,

“Mladi rod je željan lepih zgodb in pristnih pesmi. V slovenski deželi so se ene in druge rodile iz življenja mnogih generacij, ki so znale preživeti iz lastnih sil in naše bogate narave. V Hiši izročila boste deležni skrbnega vodenja skozi številne procese dela človekove dejavnosti izpred tisočletij – destiliranja eteričnega olja, pridobivanja lanu za tkanino in oblikovanja železa za vsakdanjo rabo.

Ob vsem tem pa nam bodo najpomembnejše kultura – lepa slovenska beseda ter glasba in znanost! Samo način, kako pojemo, govorimo in kako delujemo iz lastnih ustvarjalnih sil bo naša ključna prepoznavnost v sodobnem globaliziranem svetu!

In naravne sile domišljije, ki so temelj ustvarjalnosti, se pri otroku lahko razvijejo samo skozi igro v preprostih in pristnih doživetjih celovitih procesov dela in narave!

Da otrok to lahko doživi in razvije lastno voljo, pa smo odgovorni odrasli!”

Ljoba Jenče-Svobodna umetnica, zbira, poustvarja in poučuje o slovenskem izročilu doma in po svetu, gostiteljica v Hiši izročila


v torek, 11. 6. 2019, odhajamo na zaključno ekskurzijo v Cerknico. Otroci naj imajo v nahrbtniku dva sendviča in po želji majhen priboljšek, saj bo šolska prehrana ta dan odpovedana. Prav tako poskrbite za dovolj tekočine. Priporočamo kapo, zaščito pred soncem in klopi. Če jim je v avtobusu slabo, poskrbite za tabletko. Eno naj ima otrok s seboj še za povratek. Otroci naj zjutraj pojedo zajtrk, saj bomo malico jedli šele, ko pridemo v Cerknico.

Iz šole bomo krenili ob 7.00, zato vas vljudno prosimo, da učence pripeljete v šolo pravočasno. Vrnemo se med 15.30. in 16. uro. Kombi ta dan ne bo vozil.

Cena programa v Hiši izročila (destilacija eteričnega olja, kovanje, tkanje na statvah, ljudsko pripovedništvo in petje) ter prevoza je 19,78€. Plačilo zneska bo prikazano na položnici pri obračunu junijskega obroka za prehrano.

Razredničarke

 

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.