Odbojka na mivki – državno polfinale 2013

Odbojka na mivki – državno polfinale, deklice

10. 9. 2013, Zrkovci pri Mariboru, odhod 8.15

Ekipa: Lara Goršek, Eva Hudournik, Anja Mazej, Tajda Robida

 

 

V torek, 10. 9. 2013, je v Zrkovcih pri Mariboru potekalo državno polfinale v odbojki na mivki za učenke in učence osnovnih šol. Udeležile so se ga tudi učenke naše šole in na koncu z malo nesreče osvojile 3. Mesto.

Že v predtekmovalnem delu so naša dekleta prvo tekmo odigrale proti vrstnicam iz Prevalj in tekmo dobile z rezultatom 2:1 v nizih. Potem so gladko zmagale še naslednji dve tekmi in se uvrstile v polfinale turnirja.

V polfinalu pa so bile naše nasprotnice zopet igralke Prevalj. Prvi niz so osvojile Prevaljčanke, drugega  zelo prepričljivo učenke naše šole, v tretjem, pa je že kazalo, da bodo naše učenke prišle v finale turnirja. Pri rezultatu 13: 11 v tretjem setu za naše učenke so Prevaljčanke z močnimi začetnimi udarci presenetile naše sprejemalke in se na koncu veselile zmage z rezultatom 15:13. Treba je povedati, da so bile po mnenju prisotnih športnih pedagogov in odbojkarskih trenerjev  prav ekipa Prevalj in naše šole najboljše ekipe tega turnirja.

V tekmi za tretje mesto so naše učenke z suvereno igro ugnale vrstnice iz Murske Sobote, z rezultatom 2:0 in zasedle končno tretje mesto.

Ostaja malenkost grenkega priokusa, kajti uvrstitev na zaključni turnir četverice je bila zelo blizu. Kljub temu iskrene čestitke igralkam, za prikazano igro in borbenost.

Za našo šolo so igrale: Eva Hudournik, Lara Goršek, Anja Mazej, Tajda Robida.

Mentor: Boris Plamberger, prof.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Odbojka. Zaznamek za trajno povezavo.