Projekt Gremo v hribe

»Ako se hoče katera dežela ponašati, da se v njej pretakata med in mleko, se mora ponašati tudi z mnogimi rekami, potoki in studenci.« Janez Vajkard Valvasor

Z veseljem vam predstavljamo nov projekt Gremo v hribe.

slika

 

Projekt Gremo v hribe letošnje leto prvič izvajamo v vrtcih in šolah. Cilj omenjenega projekta je otroke in družine vzpodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa. Projekt je del največjega pohodniškega projekta v Sloveniji – Zlatorogove transverzale ponosa. V ta namen organiziramo v sodelovanju s Pivovarno Laško dvanajst dogodkov v planinskih kočah. Z zbiranjem žigov v teh kočah lahko otroci osvojijo kolajno otroškega planinca – »Zlatko planinec«.

Vsak, ki bo zbral vsaj pet žigov, bo prejel omenjeno kolajno na zadnjem dogodku. Na vseh dogodkih pa bodo potekale različne nagradne animacijske igre.

Seznam postojank in družinam prijaznih dogodkov, na katerih bo poskrbljeno za pester animacijski program in nagradne igre, je sledeč:

 

slika2

 

Na teh dogodkih bomo tudi razstavili dela vrtcev in šol, ki smo jih prejeli v sklopu natečaja »Pestrost slovenskih voda«. S tem želimo še dodatno vzpodbuditi zanimanje otrok in staršev za pohod v naravo in obisk postojank.

Prosim, če sporočilo posredujete vzgojiteljem in učiteljem. Želimo si, da bi otroke obvestili o projektu in knjižici Zlatorogova transverzala ponosa, v kateri zbirajo žige postojank. V knjižici so informacije o dogodkih (kraj in datum) in prostor za zbiranje žigov. Projekt je zamišljen tako, da lahko vsak otrok, ki pokaže interes, prejme to knjižico in z njo sodeluje v projektu.

 

Knjižico Zlatorogova transverzala ponosa naročite na elektronski naslov:

info@drustvo-sobivanje.si in pri tem navedete: šolo oziroma zavod, kontaktno osebo, naslov in število knjižic, ki bi jih želeli. Knjižice vam bomo poslali z navadno pošto. V primeru, da vam jih zmanjka, lahko na zgornji naslov naročite nove.

Več o projektu najdete

na spletni strani www.gremovhribe.si in Facebook strani Gremo v hribe.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Planinci. Zaznamek za trajno povezavo.