2014/2015

Športnica šole 2014/15 Anja Mazej, športnik šole Vid Ojsteršek.

VZORNA ŠPORTNICA OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

šolsko leto 2014/2015

ANJA MAZEJ

V tretje gre rado, bi lahko rekli za Anjin naslov vzorne športnice. Dvakrat ji je za las ušel, letos pa je nosilka tega prestižnega športnega dosežka.

Anja je svojo izredno športno nadarjenost pokazala že v četrtem razredu, ko je bila daleč najboljša učenka v Šaleški dolini v atletskem troboju. Zmagala je ponovno v petem razredu in dokazala, da lanska zmaga ni bila zgolj naključje. Posebno uspešna je v metu vortexa, z dobrim metom na področnem posamičnem tekmovanju v atletiki, se je kot sedmošolka uvrstila na državno finale, kjer je z metom 54 metrov in 87 centimetrov osvojila odlično 4. mesto v državi in postavila nov šolski rekord. V tem šolskem letu je s 3. mestom v državi, v metu vortexa, veliko pripomogla k dobri ekipni uvrstitvi učenk naše šole na državnem ekipnem atletskem finalu. Vsako leto je tudi zelo uspešna na krosu, kjer je bila velikokrat v devetih letih tudi področna zmagovalka. Na šolskem atletskem četveroboju edina zbere maksimalno število točk, kar pomeni 1. mesto v vseh štirih atletskih disciplinah v svoji generaciji.

Šolo je zastopala v namiznem tenisu, kjer je osvojila naslov področne zmagovalke in tudi ekipni področni naslov, ekipno so učenci naše šole zmagali tudi v četrtfinalu, kjer je bila Anja kot posameznica četrta , na državnem polfinalu pa je osvojila odlično 8. mesto.

Vsako leto tekmuje na področnem tekmovanju v smučanju, v lanskem šolskem letu pa je s šolsko smučarsko ekipo osvojila 3. mesto v državi.

V nogometu in košarki so učenke naše šole, in med pomembnimi igralkami je bila tudi Anja, postale medobčinske zmagovalke, na področnem tekmovanju pa so osvojile 3. mesto.

Poleg vseh naštetih uspehov, pa je še športna panoga, ki je Anji najljubša in ji posveča največ časa. To je odbojka. S šolsko ekipo je kot kapetan osvojila naslov medobčinskih in področnih zmagovalk, tekmovanje pa so končale na državnem četrtfinalu, kjer so osvojile 2. mesto. Sodelovala je tudi v odbojki na mivki, kjer so se uvrstile na državno polfinale.

Anja že od sedmega razreda trenira in igra za člansko ekipo Ženskega odbojkarskega kluba Kajuh Šoštanj. Je tudi članica regijske reprezentance za starejše deklice, kjer igra na mestu prvega libera. Z izrednim občutkom za žogo in prostor, vrhunsko koordinacijo in hitrostjo je Anja tudi kandidatka za državno kadetsko odbojkarsko reprezentanco.

Na videz nežno in krhko dekle, v sebi pa odločna in samozavestna, polna energije za uspehe in dobre rezultate, to je ANJA MAZEJ.

Anja, iskrene čestitke!

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

šolsko leto 2014/2015

VID OJSTERŠEK

Vid je že v 1.r opozoril nase, ko smo mu športni pedagogi zaradi neposlušnosti za mesec dni prepovedali obiskovati Športno vzgojo vsak dan. Takrat si je verjetno mislil, vam bom že pokazal, kdo je Vid Ojsteršek. In res nam je. Tako, da svojo odvečno energijo zelo uspešno sprošča v športu in niza uspeh za uspehom.

Njemu najljubša športna panoga je košarka, čeprav izhaja iz družine z rokometnimi geni. Na košarkarskih igriščih s svojimi izrednimi gibalnimi sposobnostmi mnoga leta navdušuje in pleni pozornost, tako na šolskih tekmovanjih, kakor tudi klubskih tekmah. Že kot 10-letni fantič je bil eden izmed močnejših členov ekipe mlajših dečkov KK Elektra, ki je leta 2010 osvojila 3. mesto v državi, pa čeprav je bil kar dve leti mlajši od soigralcev. In ravno to dejstvo, da je v ekipah v katerih je igral tudi kasneje, bil vedno med mlajšimi, a med boljšimi, potrjuje, da je Vid iz pravega testa. Tako je zopet kot najmlajši udeleženec zmagal v prostih metih na Košarkarskem taboru v Postojni. S šolsko košarkarsko ekipo mlajših dečkov je dvakrat osvojil 4. mesto v državi. V sezoni 2014/2015 pa je igral tudi v kadetski ekipi KK Elektre, ki je osvojila odlično 3. mesto v Sloveniji.

Da pa je Vid res vsestranski športnik dokazuje dejstvo, da je igral vodilno vlogo prav v vseh šolskih reprezentancah z žogo: nogometu, rokometu, odbojki, namiznem tenisu, tekmoval je tudi v smučanju, kjer je njegov nastop pripomogel k osvojitvi 2. mesta na področnem tekmovanju.

Seveda niso izostali rezultati tudi v kraljici športov, atletiki, kjer je bil z zelo dobro kondicijsko pripravljenostjo vsako leto zelo uspešen v krosu, tudi v državnem merilu, na področnem tekmovanju je osvojil 2. mesto. V teku na 1000 m, disciplini, ki se je večina učencev na daleč izogne, je Vid osvojil odlično 3. mesto in zelo pripomogel k dobri ekipni uvrstitvi učencev naše šole na področnem atletskem tekmovanju. Da ima tudi dobro odrivno moč je dokazal s 4. mestom v skoku v daljino z zaletom.

VID OJSTERŠEK ni ravno zgovoren fant, temveč svoje nadpovprečne sposobnosti dokazuje z zelo uspešnimi dejanji, zato mu tudi mnogi mladi sledijo. Z veseljem lahko rečemo, da je pravi vzorni športnik in da je prišel naslov v prave roke.

Vid iskrene čestitke!

(Skupno 515 obiskov, današnjih obiskov 1)