2016/2017

Športnica šole 2016/17 Neli Goršek, športnik šole Sebastjan Turinek.

VZORNA ŠPORTNICA OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

šolsko leto 2016/2017

NELI GORŠEK

Našo šolo zapušča generacija učenk, ki bodo v športno zgodovino zapisane z zlatimi črkami in med njimi je učenka, ki še posebej izstopa kot zelo svetla zvezda na zvezdnatem nebu. Neli Goršek je tako zelo uspešna in vsestranska športnica, kot jo v zgodovini šole še nismo imeli. Neli je punca, ki ve kaj hoče. In se tudi zaveda, da je, poleg talenta, v športu potrebna disciplina in zavzeto delo. Če močno verjameš v uspeh in si pozitivno naravnan, se zgodi najboljše kar ti je v tistem trenutku namenjeno.

Pa pričnimo s šolskimi športnimi rekordi: že drugo leto zapored osvaja rekordno število točk v tekmovanju za vzorno športnico šole, letos jih je zbrala kar 1430, za primerjavo jih je najboljši učenec zbral 660. Od 11 disciplin, za katere vodimo šolske rekorde, so kar štirje v njeni lasti. Atletska disciplina kjer kraljuje je skok v višino. Tu je podirala rekord za rekordom in na koncu osvojila odlično 2. mesto v državi s preskočenimi 160 cm in novim šolskim rekordom. Naslednji šolski rekord je skok v daljino z zaletom, 465 cm. Pa skok v daljino z mesta, skočila je 251 cm. V štafeti 4 x 100 m je z Elo Medved, Brino Stropnik in Klaro Pirnat  postavila nov šolski rekord z rezultatom 54 sekund in 40 stotink. Kot vsako leto, je bila tudi letos zelo uspešna v krosu, na področnem tekmovanju je osvojila 3. mesto. Uvrstila se je tudi na finalno državno tekmovanje v krosu v Mariboru, kjer je bila 15.

Ob vseh teh odličnih rezultatih ni čudno, da so jo opazili tudi v Atletskem klubu Velenje in povabili v svoje vrste. Že kar na prvem klubskem tekmovanju letos, meseca maja, je v Ljubljani preskočila zavidljivih 169 cm in postavila svoj osebni rekord, kar je res vrhunski rezultat za petnajstletnico.

Neli je vsa leta šolanja igrala v vseh šolskih reprezentancah v igrah z žogo, daleč najuspešnejša pa je bila v odbojki, saj je to športna panoga, ki jo v Ženskem odbojkarskem klubu Kajuh Šoštanj trenira že devet let. Je tudi igralka prve postave Regijske reprezentance Koroške in Celjske regije, ki je na turnirju vseh regijskih reprezentanc osvojila 1.mesto v državi. S šolsko odbojkarsko reprezentanco je v odbojki lahko rečemo osvojila vse kar se osvojiti da. V dveh šolskih letih tri naslove državnih prvakinj in en naslov podprvakinj v odbojki na mivki. Neli GORŠEK, Ela MEDVED in Ana ŽIGON so bile tudi proglašene za najboljše igralke državnega finalnega turnirja v odbojki za starejše učenke. Res sanjski uspeh zlate generacije. Punce, pogrešali vas bomo!

In veste kaj? Velik aplavz je najmanj kar lahko storimo ob vseh teh njenih izjemnih uspehih.

NELI ISKRENE ČESTITKE!

Šoštanj, 15. 6. 2017

 Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

šolsko leto 2016/2017

SEBASTJAN TURINEK

Dvakrat najboljši v državi, kako ne bi bil najboljši na šoli. Sebastjan TURINEK je državni prvak v krosu v svoji kategoriji, državni prvak v teku na 600 m za mlajše dečke in kar je verjetno najpomembnejše, v zelo tesni in napeti tekmi vse do konca je v tekmovanju za vzornega športnika šole, premagal svojega vzornika, do sedaj od njega vedno boljšega, leto starejšega brata Tomaža. Letos pa je bilo, lahko rečemo, vrhunsko športno leto za sedmošolca Sebastjana.

Prepričljivo je zmagal na medobčinskem krosu v Velenju in nato še na državnem finalu v krosu v Mariboru, kjer se zberejo vsi najboljši tekači iz države. Enako je bilo s tekom na 600 za mlajše dečke. Na področnem posamičnem atletskem tekmovanju v Velenju je tekel svoj osebni rekord 1 minuta 38 sekund 56 stotink in se na državno finale uvrstil kot favorit z najboljšim časom s področnih tekmovanj. To je bila po eni strani prednost, po drugi pa velik pritisk, saj je v borbi za vzornega športnika šole v finalu moral zmagati ali pa postaviti nov šolski rekord, da bi prehitel brata Tomaža. In uspelo mu je oboje, na državnem finalu v Žalcu, 7. 6.2017 je Sebastjan zmagal, postavil nov osebni in šolski rekord s časom 1 minuta 35 sekund 34stotink. Dal je res vse od sebe in dokazal, da je prišel naslov v prave roke.

Atletiko trenira v Atletskem klubu Velenje, kjer tudi v klubski konkurenci žanje uspehe, pozimi je bil na državnem prvenstvu za pionirje letnik 2004, državni dvoranski prvak v teku na 600 m. Prejšnjo soboto, 10. 6. 2017,  v Kranju pa zmagovalec mednarodnega atletskega mitinga v teku na 600 m.

Sebastjan je bil glavni nosilec igre prav v vseh šolskih reprezentancah v igrah z žogo pri mlajših dečkih, a se mu ti uspehi v tekmovanju za vzornega športnika niso šteli. Enakovredno pa se je z devetošolci pomeril v atletiki, nogometu, namiznem tenisu in smučanju, kjer je sestavljal šolsko reprezentanco starejših dečkov.

Rad ima nogomet in ga redno trenira v A selekciji U13 v Nogometnem klubu Rudar v Velenju. Ker je zelo dober igralec, so ga poklicali tudi v reprezentanco Medobčinske nogometne zveze Celje.

Devetošolci si bodo dobro zapomnili kdo je Sebastjan TURINEK.

SEBASTJAN ISKRENE ČESTITKE!

Šoštanj, 15. 6. 2017

 Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

 

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)