Vzorna športnica 2012/13

 VZORNA ŠPORTNICA OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ šolsko leto 2012/2013: LARA GORŠEK

 

Na šoli imamo generacijo zelo dobrih športnic, v državnem merilu sodijo v sam vrh. Biti najboljši med najboljšimi ni ravno lahko in to je uspelo letos Lari Goršek. Lara si je v zelo tesnem dvoboju na koncu izborila naziv vzorne športnice šole.

Na športni poti jo vzpodbuja njena družina, oba starša sta dobra športnika, oče Andrej je bil nogometni reprezentant in kapetan članske ekipe NK Publikum, mama pa je odbojkarica. Tudi Lara je odlična odbojkarica, članica ŽOK Kajuh Šoštanj, kjer trenira že vrsto let. Igra na igralnem mestu podajača, to je organizatorja igre. S šolsko odbojkarsko ekipo je osvojila naslov medobčinskih in področnih zmagovalk, zmagale so tudi na državnem četrtfinalu, tekmovanje pa so končale na državnem polfinalu, kjer so osvojile 4. mesto. Na državnem polfinalu je sodelovala tudi v odbojki na mivki.

Zelo dobra je tudi v plesu, v tem šolskem letu je osvojila naslov naj plesalka šole. Na področnem plesnem tekmovanju je osvojila 7.mesto, ekipno so učenke naše šole osvojile 3.mesto. Sodelovala pa je tudi v plesni koreografiji, s katero smo se uvrstili na državno finale v Šolskem plesnem festivalu, ki je bilo letos v Žirovnici. Tudi tam so naše učenke odlično odplesale in ekipno osvojile 4.mesto v državi.

Lara je v tem šolskem letu postavila 2 šolska rekorda. V skoku v višino je preskočila 130 cm in izboljšala dosedanji rekord, bila pa je tudi članica štafete 4 x 100m, ki je s 3.mestom na področnem atletskem tekmovanju, z novim šolskim rekordom in odličnim časom 55 sekund 27 stotink za las zgrešila državni finale.

Da pa je res prava športnica, vsako leto znova potrjuje z odličnimi nastopi na medobčinskem krosu, kjer se učenke merijo v vzdržljivosti. Letos je osvojila 2. mesto. Zmagala je tudi v šolskem atletskem četveroboju in dokazala, da je najboljša v svoji generaciji.

Lara Goršek nas je z dobrimi rezultati in močno željo po zmagi prepričala, da je prišel naziv vzorne športnice šole v prave roke.

Iskrene čestitke! 

Aktiv športnih pedagogov

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Sportnik in rekordi. Zaznamek za trajno povezavo.