Vzorni športnik 2012/13

 VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ, šolsko leto 2012/2013: TADEJ KOSI

Pri Tadeju ne moremo mimo tega, da ne bi že kar v uvodnih besedah omenili, da s svojo atletsko postavo in šarmom privablja poglede mnogih deklet, da je zapisan košarki in ima izjemne atletske sposobnosti.

Košarko ima zapisano že v genih, saj sta njegov stric in starejši brat  predana kraljici športov z žogo. Brat Jan je med drugim tudi slovenski mladinski reprezentant. Tako je Tadej že zelo zgodaj vzljubil oranžno žogo, vadbo je pričel že v nižjih razredih osnovne šole v Košarkarskem klubu Elektra. Kaj kmalu je pokazal nadpovprečno nadarjenost in jo skupaj s svojimi soigralci prvič vnovčil pri mlajših pionirjih, ko so le-ti leta 2010 osvojili 3. mesto v Sloveniji. Poleg tega, pa je pri starejših pionirjih v letošnjem šolskem letu igral pomembno vlogo pri uvrstitvi na finalni turnir Mini pokala Spar, kjer so osvojili nehvaležno 4. mesto v državi.

Poleg košarke je igral tudi v šolski rokometni reprezentanci. Udeležil se je področnega tekmovanja v deskanju na snegu.

Tadej je šolski rekorder v skoku v daljino z zaletom, z odličnim rezultatom 6 metrov in 9 centimetrov, srebrna medalja in 2. mesto na državnem finalu v atletiki. Pomemben, najhitrejši član štafete 4×100 m, ki je postavila nov šolski rekord s časom 48 sekund 63 stotink. V obeh disciplinah je bil področni prvak. Področni in kasneje državni prvak pa je bil tudi v atletiki ekipno, saj je z učenci naše šole osvojil 1.mesto v državi. Prispeval je velik delež, v skoku v daljino z zaletom je obakrat osvojil 1. mesto, s štafeto 1. mesto na področnem in 2. na državnem finalu. Nadpovprečne rezultate ima tudi v metu krogle.

Zmagal je na šolskem atletskem četveroboju. Na področnem tekmovanju v krosu je osvojil 5. mesto.  

V tekmovanju za vzornega športnika je zbral zavidljivih 1250 točk in prepričljivo zmagal.

Tadej, na nadaljnji športni poti ti želimo še veliko tako uspešnih let.

Iskrene čestitke!

Aktiv športnih pedagogov

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Sportnik in rekordi. Zaznamek za trajno povezavo.