Tradicionalni slovenski zajtrk 2015

Petek, 20. 11. 2015. Z zajtrkom bomo ta dan na naši šoli pričeli ob 7.40 v matičnih učilnicah. Učenci, ki pridete z avtobusom kasneje, pohitite v svoje učilnice.

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada Republike Slovenije leta 2012 in ga obeležujemo tretji petek v novembru.

Letos bo to v petek, 20. novembra.

Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Z zajtrkom, kar še posebej velja za zajtrk, s katerim obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ne nadomeščamo malice ali izpuščamo katerega koli drugega obroka.

S projektom Tradicionalni slovenski zajtrk želimo izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in šolajočo se mladino ter širšo javnost o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Sestavljen je iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka.

S projektom spodbujamo prehranjevanje s hrano iz bližine oziroma iz lokalnega okolja, zato morajo biti živila pridelana oziroma predelana v Sloveniji.

Z zajtrkom bomo ta dan na naši šoli pričeli ob 7.40. Učenci, ki pride z avtobusom kasneje, pohitite v svoje učilnice.

mag. Majda Zaveršnik Puc,

ravnateljica

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.