Oblak 365 in Office 365

Šola je omogočila dostop do Oblaka 365 in Office 365 prek sistema Sio.MDM.Spoštovani!

Danes bodo učenci od 4. do 9. razreda prinesli domov Uporabniški račun SIO.MDM. Ta račun jim omogoča dostop do Oblaka 365 in Office 365 –  polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access, ki je učencem v času trajanja izobraževanja brezplačno na voljo na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.

Uporabniški račun SIO.MDM bodo potrebovali ves čas šolanja na šoli, zato naj bodo učenci previdni pri spreminjanju gesla – če ga bodo pozabli,  bodo morali pri ponastavitvi gesla vpisati svoje uporabniško ime in elektronski naslov, ki ga imajo v okviru sistema Sio.MDM. Še posebej naj bodo previdni letošnji petošolci, da računa ne izgubijo, saj ga bodo potrebovali v mesecu maju 2016, ko bodo delali kolesarski izpit.

Več si o Oblaku 365 in Office 365 preberite na povezavi https://o365.arnes.si/.

Gre za alternativo Google Drive, s to pomembno razliko, da za varnost osebnih podatkov skrbi Arnes.  Še vedno pa imate na voljo popolnoma brezplačno alternativo Microsoftovemu Officeu, kot sta npr. LibreOffice in OpenOffice.

Pri pouku UBE, MME, ROM pa nam zgornje zadeve ne uidejo.

Še 1x: šola je omogočila dostop, sami pa se odločite, če želite uporabljati ali ne. Uporabniške račune SIO pa si shranite, saj jih boste potrebovali tekom celotnega osnovnošolskega izobraževanja ali pa jih vrnite razrednikom, da jih na šoli hranimo.

Dostop je omogočen tudi učencem od 1. do 3. razreda, vendar jim uporabniških računov  še nismo razdelili.

Bogomira K. Vrčkovnik, prof.

 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije staršem, Učenci. Zaznamek za trajno povezavo.