Tradicionalni slovenski zajtrk

Spoštovani!

V Sloveniji bomo 21. novembra obeležili »dan slovenske hrane«, v okviru katerega se po vrtcih in osnovnih šolah odvija tudi Tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni cilj oziroma namen razglasitve tega dne je podpora lokalnim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena zagotavljanja prehranske varnosti, ohranjanje čistega in zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

V petek, 21. novembra 2013, bomo na naši šoli dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka.

Učenci bodo prišli v učilnice že ob 7.40 in pojedli pripravljen zajtrk, nato pa bo pouk stekel naprej. Tudi pri malici in kosilu bomo ta dan uporabili hrano slovenskega  porekla.

Namen te akcije je tudi v družinah spodbuditi zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave ter o pomenu zajtrka nasploh.

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je za Tradicionalni slovenski zajtrk zagotovilo finančna sredstva v vrednosti 0,43 EUR (brez DDV) na učenca. Vrednost, ki bo presegla ta znesek, poravna šola.

Lep pozdrav,

mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.