Jedilnik marec 2014

 MALICA  KOSILO

JEDILNIK ZAJTRKOV, MAREC 2014

3. 3.: Sadni čaj, ajdov kruh s pečeno jajčko

4. 3.: Zeliščni čaj, pisani kruh s pašteto in kislo kumaro

5. 3.: Bela kava, polbeli kruh z margarino in marmelado

6. 3.: Planinski čaj, rženi kruh s tunino

7. 3.: Sadni čaj, ocvrta rezina

 

10. 3.: Kakav, beli kruh s kislo smetano

11. 3.: Mleko, ajdovi žganci

12. 3.: Bela kava, mlečni kruh s surovim maslom in medom

13. 3.: Hibiskus čaj, črni kruh z zelenjavnimi ribami

14. 3.: Kakav, rženi kruh s pašteto in kislimi kamaricami

15. 3.: Kakav, polbeli kruh z kremnim namazom

 

17. 3.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, jabolko

18. 3.: Planinski čaj, carski praženec z rozinami

19. 3.: Mleko s čokolešnikom, mandarina

20. 3.: Bela kava, koruzni kruh s topljenim sirom

21. 3.: Mleko s kosmiči Knűsperli, jabolko

 

24. 3.: Sadni čaj, rženi kruh s šunko in kislo kumaro

25. 3.: Mleko, kruh s sirnim namazom MU

26. 3.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jabolko

27. 3.: Sadni čaj, polnozrnati kruh s sardinami

28. 3.: Prežgana juha, polnozrnati kruh

 

31.3.: Mleko s koruznimi kosmiči, jabolko

 

JEDILNIK MALIC, MAREC 2014

3. 3.: Sadni čaj z medom, ajdov kruh z orehi, sirni namaz, hruška

4. 3.: Bela kava, krof z marmelado, mandarina

5. 3.: Šipkov čaj z limono, bombeta s sojinim polpetom, solata, gorčica, kečap

6. 3.: Kakav, pisani kruh s kislo smetano in kremnim namazom Nutella, jabolko

7. 3.: Probiotični sadni EKO jogurt grozdje aronija, francoski rogljič polnjen z višnjevim nadevom

 

10. 3.: Jabolčni BIO sok, burek pica, klementina

11. 3.: Mleko, mlečni kruh s surovim maslom in marmelado, jabolko

12. 3.: Planinski čaj z medom, črni kruh s savinjskim želodcem, sirom in svežo papriko

13. 3.: Mleko s koruznimi kosmiči, biskvitna rolada, mandarina

14. 3.: Sadni čaj z medom in limono, štručka hot dog z EKO govejo hrenovko, gorčico in kečapom

15. 3.: Ribezov sok, polnozrnati kruh Gustav s puranjo pašteto in kislo kumaro, melona

 

17. 3.: Čaj z medom, koruzni kruh s suhimi salamami, sirom in kislim zeljem, ananas

18. 3.: Domače mleko, polbeli kruh z domačim maslom in domačim medom, jabolko

19. 3.: Domači jogurt z gozdnimi sadeži, žepek z vanilijo in jabolki

20. 3.: Hibiskus čaj z limono, sončnični kruh z mesno korenčkovim namazom, mandarina

21. 3.: Jagodni sok, lepinja s pleskavico, solato, gorčico in kečapom

 

24. 3.: Sadni BIO kefir, sirova štručka, mandarina

25. 3.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, napolitanke, jabolko

26. 3.: Jabolčni sok, beli kruh s kraškim pršutom, sirom in olivami

27. 3.: Šipkov čaj z medom, pirin kruh z jajčnim namazom in svežo papriko, grozdje

28. 3.: Desertni jogurt – višnja, krof z vanilijevo kremo

 

31. 3.: Sadni čaj z medom in limono, rženi kruh s tuninim namazom in črno redkvijo, melona

 

JEDILNIK KOSIL, MAREC 2014

3. 3.: Primorska mineštra, marmeladne palačinke, jabolčni sok

4. 3.: Kisla repa, matevž z ocvirki, pečenica, jogurtove miške, sok

5. 3.: Zeljna juha, pečen vitki som, maslen krompir v kosih, zelena solata s koruzo, sok

6. 3.: Kostna juha z ribano kašo, svinjska pečenka, idrijski žlikrofi, fižolova solata s črno redkvijo, sok

7. 3.: Goveja juha z rezanci, kuhana EKO govedina, pražen krompir, radič  v solati, sok


10. 3.: Kostna juha, pečen puran, zabeljeni mlinci, zelena solata z rdečo peso, sok

11. 3.: Kurja obara, carski praženec, slivov kompot

12. 3.: Zdrobova juha, musaka s širokimi rezanci, kitajsko zelje s krompirjem, puding s sokom

13. 3.: Gobova juha, kranjska klobasa, kislo zelje, ajdovi žganci z ocvirki, jabolčni sok

14. 3.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna kupa s smetano in sladoledom

15. 3.: Cvetačna juha, piščančji medaljončki, pomes frites, tatarska omaka, zelena solata s korenčkom, sok

 

17. 3.: Zelenjavna enolončnica s puranjimi prsi, jabolčni zavitek, sok

18. 3.: Gobova juha, pečena puranja prsa, krompirjevi svaljki, zelena solata s paradižnikom, jabolčna čežana

19. 3.: Goveji golaž, koruzna polenta, sladki skutni štruklji, jabolčni sok

20. 3.: Bučkina juha, ocvrte ribje palčke, pečen krompir, kečap, zelena solata s koruzo, sok

21. 3.: Špargljeva juha, mesna lazanja, zelena solata z rdečim zelje, sadni puding

 

24. 3.: Zelenjavna juha, pečen piščanec, krompirjevi njoki, zelena solata z rdečo peso, sok

25. 3.: Pasulj z EKO hrenovko, buhtelj, kompot iz mešanega sadja

26. 3.: Zdrobova juha, ocvrt mesni sir, francoska solata, jogurtov napitek z višnjami

27. 3.: Korenčkova juha, kaneloni s šunko in sirom, pečen krompir, radič s fižolom, sok

28. 3.: Prežgana juha, makaroni z EKO govedino, nariban sir, zelena solata z zeljem, sok Nekti

 

31. 3.: Štajerska kisla juha, ajdovi žganci, štajerska jabolčna pita, hruškov sok

 

 

Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.

                 Gustin kruh je kruh z manj soli. Jabolka so iz integrirane predelave.

Jedilnike, ki so izpisani s krepko pisavo so izbrali učenci 8. razredov. Pri sestavljanju so upoštevali slovenske narodne jedi.


Vodja šolske prehrane:

Danica Švarc

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Jedilniki. Zaznamek za trajno povezavo.