Planinski pohod ml. na Čemšeniško planino 2013

 V nedeljo, 1. 12. 2013, bomo šli na prvi planinski pohod v tem šol. l., na Čemšeniško planino (1206m).

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj                                                                      Šoštanj, 27. 11. 2013

VABILO

Spoštovani planinci in starši!

V nedeljo, 1. 12. 2013, bomo šli na prvi planinski pohod v tem šol. l., na Čemšeniško planino (1206m). Leži v Posavskem hribovju na meji med občino Zagorje ob Savi (južna stran) in občino Vransko (severna stran). Njena največja posebnost je, da se do vrha ni mogoče pripeljati z osebnim avtomobilom, kar ji daje prav poseben čar.

Izlet bomo pričeli ob 8.30 na parkirišču na Trojanah (parkirišče ob cesti v smeri proti Izlakam oz. Zagorju). Od tam se bomo skupaj odpeljali do izhodišča poti v Čemšeniku, od koder se bomo odpravili peš proti Domu na Čemšeniški planini, do koder bomo hodili eno uro in pol do dve uri. Na vrhu si bomo privoščili uro počitka in se potem odpravili nazaj proti izhodišču (1,5 ure). Dom na Čemšeniški planini je ob vikendih odprt in nudijo hrano in pijačo. Uživanje lastne pijače na domu ni dovoljeno.

Pot je sicer lahka, vseeno pa je potrebna določena previdnost. Poskrbite za primerno opremo, toplo se oblecite (kapa, rokavice, topla jakna) in obujte v planinske čevlje oz. višje čevlje nad gležnjem in narebrenim podplatom. S sabo imejte tudi rezervna oblačila (majica), toplo pijačo in manjši prigrizek.

 

                                                                                                            Mentorica: Mateja Čokelc

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Učenec _________________________________ iz ________ razreda se bo izleta udeležil .

Št. udeležencev: ODRASLI: ______ OTROCI: ________.

                                                                                                                        Podpis staršev:

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Planinci. Zaznamek za trajno povezavo.