Planinski tabor Dovje 2013

 Planinska društva Rečica ob Savinji, Šoštanj in Velenje organizirajo

Planinski tabor za osnovnošolce DOVJE 2013

24.8. – 31.8. 2013

 

Rok   za  prijavo  je  10. maj 2013, oz. do zapolnitve mest. Število mest na taboru je omejeno.

Prijavnico lahko oddate svojemu mentorju oz. mentorici  na  šoli,  ali  jo pošljete na PD Rečica ob Savinji, Rečica ob Savinji 78, 3332 Rečica ob Savinji.

Prispevek za tabor lahko plačate v enkratnem znesku  ali  v več  obrokih.  Prvi  obrok  (25€) je potrebno poravnati ob  prijavi, drugega (25€) do zadnjega šolskega dneva, preostanek pa najkasneje teden dni pred odhodom na tabor. Zaželeno je plačilo preko nakazila na transakcijski račun (podatki so spodaj), možno pa je tudi plačilo z gotovino v društveni pisarni PD Rečica ob Savinji.

Podatki za plačilni nalog:

Ime in priimek udeleženca

Namen plačila: tabor Dovje 2013

Prejemnik: Planinsko društvo Rečica ob Savinji

Naslov: Rečica ob Savinji 78, Rečica ob Savinji 3332

Transakcijski račun (NLB): 024260010094839

Sklic oz. referenca: (00) datum plačila


Cena tabora je 100 EUR. V ceno so vključeni stroški prevoza na tabor in nazaj, stroški bivanja, organizacije in vodenja. V primeru, da se na tabor prijavita dva ali več otrok iz iste družine, je cena zanje 85 EUR.

Obvezna je plačana članarina pri enem izmed planinskih društev.

 

Priporočljivo je, da se otroci pred odhodom na tabor v spomladanskem času udeležijo katerega izmed izletov, ki jih za osnovnošolce organiziramo na  OŠ Šoštanj in OŠ Rečica ob Savinji in OŠ Velenje. Organizirana bo tudi priprava na tabor, ki vključuje medsebojno spoznavanje otrok in vodnikov. Predvidoma v soboto, 8. junija 2013. Skupaj bomo osvojili nezahteven gorniški cilj. K udeležbi ste vabljeni tudi starši. Podrobnejše informacije boste prejeli po pošti.

 

 Za  varnost,  dobro  počutje  in  zabavo  otrok  bo skrbela ekipa vodnikov in mladinskih voditeljev planinskih društev Velenje, Rečica ob Savinji in Šoštanj

Dodatne informacije pri vodji tabora:

Primož Planovšek,

 KDAJ? ZA KOGA?

Tabor je namenjen osnovnošolcem od 2. do 9. razreda in bo potekal od 24. avgusta do 31. avgusta 2013.


KJE?

Dovje je vas s tisočletno zgodovino in kmečko tradicijo. Stisnjena je pod strma pobočja Karavank in ravno tu bomo med 24.8.–31.8.2013 postavili šotore ter taborili v prijetnem planinskem okolju obdanim z mnogimi vrhovi, ter čudovitim pogledom proti našemu očaku Triglavu. Prostorni gozdovi, belo skalovje, skriti travniki in lepo obdelane njivice dajejo temu svetu še poseben čar!

 

KAJ?

Kot vsako leto, bomo tudi letos počeli veliko zanimivih stvari:  sprehodili se bomo po okoliških gorah in planinah, imeli orientacijsko tekmo, nočni pohod…

V tednu dni bomo skušali obiskati vsaj tri gorske cilje, za starejše pa bomo morda pripravili tudi dvodnevno turo, tako da bi prespali v planinski koči ali bivakirali na prostem.

Poleg  vsega  naštetega  se  bomo naučili še kaj novega iz gorniških vsebin (orientacija, varna hoja v gore, vreme in prehrana v gorah, gorniška oprema) se družili in peli ob ognju ter se zabavali ob družabnih igrah in ustvarjali.

 

OPREMA

Vsak udeleženec potrebuje uhojeno gorniško obutev s čvrstim  podplatom,  nahrbtnik  in  primerno  obleko (tudi kapo in rokavice), spalno vrečo, toaletni pribor, kopalke, žepno svetilko, čutaro za pijačo ter podlogo za spanje. Spisek celotne potrebne opreme bodo vsi prijavljeni dobili naknadno po pošti. Prenosni  telefoni  na  taboru  NISO  dovoljeni  (za nujne primere jih bo imelo vodstvo).

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Planinci. Zaznamek za trajno povezavo.