Četrfinale v odbojki st. deklice

OŠ Gradec, ČETRTFINALNO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA  STAREJŠE UČENKE, torek, 12. 2. 2013, ob 11.30.

V torek, so starejše deklice igrale na četrtfinalnem državnem tekmovanju v odbojki. Tekmovanje je bilo na osnovni šoli Gradec v Litiji. Učenke naše šole so s suvereno igro osvojile prvo mesto in se uvrstile na polfinalno tekmovanje, torej med 16 najboljših osnovnih šol v Sloveniji. Prvo tekmo na turnirju so igrale proti domači ekipi OŠ Gradec in jih gladko v dveh nizih premagale z veliko razliko. Prav takšna usoda je doletela učenke OŠ Jurija Dalmatina iz Krškega. Zadnja tekma proti sosedam iz Šempetra v Savinjski dolini pa je bila prava poslastica za vse. Tekma je odločala o zmagovalcu te četrtfinalne skupine. Prvi niz so gladko dobile učenke naše šole, ki nasprotnicam niso dovolile razviti njihovo igro. Z močnimi začetnimi udarci so povsem onemogočile Šempetranke. V drugem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do 13 točke, potem pa so Šempetranke z nekaj dobrimi začetnimi udarci ušle za šest točk in niz mirno pripeljale do konca. V tretjem odločilnem nizu pa so učenke OŠ KDK Šoštanj že od začetka pokazale, kdo je gospodar na igrišču. Zopet so bili močni začetni udarci nerešljiva uganka za nasprotnice, z domiselnim in močnim napadom pa so Šoštanjčanke ušle za sedem točk in dvoma o zmagovalcu je bilo konec. Vsem igralkam čestitamo in želimo dobrih predstav tudi v polfinalu Državnega tekmovanja.
 
Mentor: Boris Plamberger, prof.

Ekipa Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj:

GORŠEK Lara 

HASIC Lejla 

HUDOURNIK Eva 

KAVNIK Katja 

KOTNIK Mojca 

KROPUŠEK Eva 

MAZEJ Anja 

MERZLAK Merima 

ROTOVNIK Anja 

SOVIC Ana 

SOVIC Katja 

 

  

TRENER:  Plamberger Boris, prof.

Program tekmovanja:

Ob 11.30 sprejem ekip in kratek posvet.  Pregled izvirnika tekmovalnega kartona (obrazec 2 in 2A s fotografijami, potrjen od vodstva šole).

-Ob 12.00 uradni začetek tekmovanja. Pri igrah z žogo mora biti vodja ekipe obvezno športni pedagog, zaposlen na šoli, prisoten na klopi ob igrišču.

 

Razpored tekem:

  1. OŠ KDK Šoštanj : OŠ Jurija Dalmatina Krško
  2. OŠ Šempeter v Savinjski dolini : OŠ Gradec
  3. OŠ Jurija Dalmatina Krško : OŠ Gradec
  4. OŠ KDK Šoštanj  : OŠ Šempeter v Savinjski dolini
  5. OŠ Šempeter v Savinjski dolini  : OŠ Jurija Dalmatina Krško
  6. OŠ Gradec :  OŠ KDK Šoštanj

 

–       ODBOJKA SE IGRA PO PRAVILIH, KI SO NAVEDENA V REVIJI ŠPORTMLADIH INFORMATOR 1 2012/2013.

 Sistem igre 5:1 je dovoljen. Na ŠŠT lahko ekipe nastopajo v športnih oblačilih brez oznak ali le z oznakami šole ter oznakami njihovih sponzorjev. (informator 1 str.17). Nastopanje v dresih ŠKL ni dovoljeno!

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Odbojka. Zaznamek za trajno povezavo.