Decembrsko vzdušje

Mesec december je, ko se vsi ljudje še malo bolj potrudijo, da je tistim okoli njih lepše. Tako se doma, upam, več pogovarjate, skušate biti bolj strpni drug do drugega. Radi pripravite drugim v družini kakšno prijetno presenečenje, npr. namesto mame pospravite po kosilu ali kaj podobnega. Iz takega načina se čuti, da spoštujete drug drugega.

In taki odnosi bi morali biti tudi v šoli. Poskusite vsaj zdaj pred prazniki biti bolj strpni do sošolcev. Če jim nimate reči kaj lepega, bodite raje tiho. Če nimate ideje, kako bi komu priskočili na pomoč, mu vsaj ne kljubujte in nagajajte. Tako bodo dnevi do prihajajočih praznikov za vsakega lepši. Dom tudi očistimo in okrasimo, kar tudi polepša praznične dni.

Lepši bi bili predpraznični dnevi tudi, če bi okrašena šola ostala lepa, pa se žal najdejo posamezniki, ki si te dni polepšajo s trganjem dekoracije v avli, čečkanjem po stenah, lomljenjem novih klopi, metanjem sadja po šoli in smeti mimo košev.

Vse skupaj pa poslabšamo še z neprimernimi odnosi do odraslih: učiteljev in drugih delavcev šole, staršev in obiskovalcev, ki prihajajo v šolo, ko vi čakate na odhod domov. Mnogi ne upoštevate pravil hišnega reda, ki jih vsako leto na začetku vedno znova spoznavate. Med drugim tudi naslednja: po končanem pouku pojdite domov s prvim avtobusom, ne postopajte po šoli in se ne zgovarjajte učiteljem, ki vas opozarjajo, če je kaj narobe, saj vam hočejo le dobro. Šoštanjčani se po pouku odpravite domov. Dovolj je vozačev, za katere moramo poskrbeti, da varno počakajo prvi možni prevoz domov. Če tega ne boste upoštevali, bomo prisiljeni drugače ravnati: obvestili bomo starše Šoštanjčanov in tistih vozačev, ki ne gredo domov s prvim možnim prevozom. Prevoznikom bomo dali urnik vsakega vozača in boste pešačili domov, če boste namerno zamudili prvi avtobus. Učenci, ki ste doma v bližini, se ne smete zadrževati v šoli ali pred njo. Družite se lahko kje drugje.

Tudi to smo že večkrat poudarili, da v jedilnico lahko pridejo v času kosila samo tisti, ki so na kosilo naročeni. Drugi naj v jedilnico ne hodijo, saj kosilo ni namenjeno družabnosti in zabavi. Upoštevajte navodila dežurnega učitelja.

Učenci, ki čakate na kakršno koli dejavnost, ki jo imate 7. ali 8. uro, morate biti v varstvu vozačev. Od 4. do 7. razreda je v učilnicah, a še vedno vas lovimo po celi šoli. Pravila boste v življenju morali spoštovati in prav je, da se jih čim prej naučite. Potrudite se in vsaj te dni pokažite, da vam je mogoče zaupati.

Jožica  Andrejc, pomočnica ravnateljice

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.