Dobrodelni koncert Ljubljana

dobrodelni koncert Ljubljana

V soboto, 5. 1. 2013, sta bila v Mestnem gledališču ljubljanskem dva dobrodelna koncerta, ki ju je organizirala folklorna skupina Tine Rožanc skupaj z OŠ Marije Vere Kamnik, MPZ OŠ Prežihovega Voranca Ljubljana in OPZ Ljubljana – Šentvid. Zbrali so 5010 €.

 

Sobota, 5. januar, poseben dan, poseben večer, prežet z dobroto, ljubeznijo in optimizmom v Mestnem gledališču ljubljanskem.

Člani Folklorne skupine Tine Rožanc so v Ljubljani organizirali dva dobrodelna koncerta za našo šolo, ki jo je 5. novembra prizadela poplava. Poleg folklorne skupine so sodelovali tudi pevski zbor Osnovne šole Prežihovega Voranca iz Ljubljane, učenci Osnovne šole Marije Vere iz Kamnika z muzikalom Želvica Bara gre na morje in otroški pevski zbor Ljubljana-Šentvid. Prebrali so tudi misli nekaterih naših učencev, ki so doživeli naravno katastrofo na lastni koži. V imenu učencev in sodelavcev OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj se zahvaljujem vsem nastopajočim, vsem, ki so se odzvali vabilu na dobrodelna koncerta, vsem tistim, ki so se odrekli honorarju in seveda gospe Ireni Ham, organizatorki in pobudnici dobrodelnih koncertov. Z ROKO V ROKI je naše geslo. Nastopajoči in poslušalci so nam ponudili roko dobrote, ki smo jo s hvaležnostjo in srčnostjo sprejeli. Za šolo se je zbralo 4870 €.

 

Člani folklorne skupine Tine Rožanc so dodali še prispevek svojih decemberskih druženj (člani so imeli možnost donirati namesto darila za srečelov). Tako je končni znesek za našo šolo 5.010 €. 

Z ROKO V ROKI, hvala za vso pomoč in gesto!

                                                                                                            mag. Majda Zaveršnik Puc,

                                                                                                            ravnateljica


Za OŠ Šoštanj bo plesalo in pelo več kot 250 nastopajočih

Dobrodelni koncert FS Tine Rožanc z gosti za poplavljeno OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Sporočilo za medije

Ljubljana, 10. december 2012

V soboto, 5. januarja 2013, bosta ob 16.30 in 19.00 na velikem odru v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) potekala dobrodelna koncerta Folklorne skupine Tine Rožanc z gosti. Vsa zbrana sredstva od prodaje kart bodo podarjena OŠ Karla Destovnika – Kajuha iz Šoštanja. Na odru se bo poleg folklornikov predstavilo več kot 200 otrok.

Plakat 

Novembrske poplave, ki so pustile obsežne posledice po skoraj celotni Sloveniji, so se vtisnile v spomin tako tistih, ki so jih doživeli od blizu, kot tistih, ki so spremljali dogajanje od daleč. V Šoštanju so poplave povzročile veliko škode, tudi v Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha. Prve posledice poplav so v šoli že odstranili, vendar bo potrebnih še veliko sredstev, da bo šola spet postala tako prijetno zavetje, kot je bila pred poplavami.

Z roko v roki so se člani Folklorne skupine Tine Rožanc odločili, da skušajo šoli in učencem pomagati na način, kot najbolje znajo; s plesom in petjem. 5. januarja 2013 bodo z gosti pripravili dva dobrodelna koncerta (ob 16.30 in 19.00), vsa zbrana sredstva od prodaje kart pa bodo podarili OŠ Karla Destovnika – Kajuha. Honorarju so se poleg nastopajočih v celoti odpovedali tudi v MGL.

Na koncertih se bo predstavilo več kot 250 nastopajočih, med njimi več kot 200 otrok. Otroci bodo tako koncertu, poimenovanem »Z roko v roki«, zagotovo dodali poseben pečat. V okviru Folklorne skupine Tine Rožanc se bodo predstavile otroška, odrasla in veteranska skupina, ki bodo predstavile pester folklorni program.

Poleg gostiteljev večera se bodo predstavili še učenci iz Osnovne šole Prežihovega Voranca Ljubljana, in sicer bosta nastopila tako otroški kot mladinski pevski zbor, z muzikalom »Želvica Bara gre na morje« se bodo predstavili učenci iz Osnovne šole Marije Vere iz Kamnika, nastopil pa bo tudi Otroški pevski zbor Ljubljana – Šentvid.

 

Po koncu drugega koncerta bodo gostitelji večera skupaj z gosti predstavnikom OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj predali ček z zbranim zneskom. Del zbranih sredstev bo šola namenila tudi družinam, pri katerih so poplave povzročile največ škode. Vstopnice za posamezen koncert, ki stanejo 10 EUR, so na voljo na blagajni MGL, v prodaji pa bodo od 20. decembra 2012 naprej.

Za dodatne informacije, izjave, intervjuje ali slikovni material nas kontaktirajte na 041 539 130, e-pošta: rozanc.tine@gmail.com.

 

Folklorna skupina Tine Rožanc, ki spada pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc, že več kot 60 let predstavlja slovensko ljudsko izročilo po Sloveniji, Evropi in drugod po svetu. Skupina spada med največje in najbolj kakovostne v Sloveniji in Evropi, za delovanje je prejela že mnogo nacionalnih priznanj in strokovnih nagrad. Več o skupini na www.kud-tinerozanc.si.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.