Medobčinsko prvenstvo v krosu – rezultati

Znani so že rezultati medobčinskega prvenstva v krosu za OŠ, objavljeni so v avli in na internetni strani šole, prav pa je, da izpostavimo tiste najboljše, ki so stali na stopničkah za medalje. Z množično udeležbo smo potrdili znano geslo: pomembno je sodelovati in znova odlično zastopali barve naše šole.

Pri 1. razredih je dosegel 2. mesto Leon NAPOTNIK,

pri 2. razredih prav tako 2. mesto Domen JUVAN in

pri 3. razredih še eno 2. mesto Jošt MENIH DOKL.

Pri 4. In 5. razredih sta stala na najvišjih stopničkah z zlato medaljo brata Turinek, Sebastjan je zmagal pri 4. razredih, Tomaž pa pri 5. Moramo mamo Barbaro vprašati, kakšen čarobni zvarek jima je pripravila za kosilo.

Ekipno smo v kategoriji 1.-5. razred osvojili 5. mesto s 44 točkami. Za OŠ Šalek, ki je osvojila 3. mesto, smo zaostali le za 2 točki, kar pomeni za dve mesti boljšo uvrstitev enega od tekačev. Za ekipno uvrstitev se upoštevata namreč dva najboljše uvrščena posameznika ene šole v svoji kategoriji.

Ekipno pa smo v kategoriji 6.-9. razred kraljevali na stopničkah in osvojili ekipno 1. mesto s samo 17 točkami. OŠ Livada, ki je bila za nami na 2. mestu, je imela 28 točk, in OŠ Gustav Šilih na 3. mestu 33 točk. Pri ekipni uvrstitvi moramo še posebej pohvaliti Timoteja STROPNIKA iz 6. a za sodelovanje na krosu, saj drugače v tej kategoriji ne bi imeli 2 tekačev in bi bili brez skupne uvrstitve. Timotej je s tem dokazal »fer plej« in veliko pripadnost naši šoli.

Pri 6. razredih je Neli GORŠEK dosegla 2. mesto.

Pri 7. razredih smo imeli kar dva med najboljšimi: Tim TERČEK je medobčinski prvak, Aleš VIDEČNIK pa je osvojil odlično 2. mesto. Tudi učenke sedmošolke so bile uspešne, in sicer je Klara PIRNAT osvojila 3. mesto.

Pri 8. razredih je bila odlična Anja MAZEJ z zlato medaljo.

Pri najstarejših osnovnošolcih, 9. r.,smo bili daleč najboljša šola. Aljaž JURIČ je osvojil 1. mesto, posebno pohvalo pa si zaslužijo devetošolke, ki so bile vrhunske:

Barbara KLADNIK, zmagovalka z zlato medaljo, Lara GORŠEK odlična druga. Sodelovale so še Eva HUDOURNIK, Ana POTOČNIK, Katarina GRAZER, Anastazija ČEH in Patricija JARIČ.

Skratka, bili ste res odlični, še posebna pohvala učencem in učenkam 1. r., za katere je to prva takšna izkušnja, in upamo, da se bodo krosa še kdaj udeležili. Ne glede na odlične rezultate pa je v življenju pomembno, da ste dobri ljudje, dobri prijatelji, si pomagate, sodelujete, se veselite uspeha drugega in naredite najboljše, kar je v vaših močeh za sebe in za skupnost.

 

Topel pomladni pozdrav vam pošiljajo ŠPORTNI PEDAGOGI.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Atletika. Zaznamek za trajno povezavo.