Zgodovinski trenutek za sinhrono – skladnostno plavanje

V nedeljo, 9. Marca, je na bazenu Fakultete za šport v Ljubljani potekalo prvo Državno prvenstvo v skladnostnem plavanju. Plavalke treh starostnih kategorij so se prvič preizkusile in pomerile v izvedbi obveznih prvin.

Pri nas je ta olimpijski šport razmeroma mlad, a je s tem tekmovanjem dobil nov zagon in položaj v družbi tekmovalnih športov. Predstavniki FŠ in PZS so bili, nad izvedbo tekmovanja in potrditvijo te športne panoge, zelo zadovoljni, sinhrone plavalke in starši tekmovalk pa navdušeni.

Kolajne sta med kadetinjami prejeli tudi učenki Osnovne šole Karla Destovnika- Kajuha: bron – Lea Aram in zlato – Tia Marija Delopst.  Med mlajšimi mladinkami je drugo mesto osvojila Maruša Tajnik, Petra Drev je bila sedma, Neja Dobelšek pa deveta. Vse so članice velenjskega kluba sinhronega plavanja Rusalka. Skupno so bile tekmovalke tega kluba tudi najuspešnejše. Čestitamo! 

  Kljub težkim časom se vlaganje v prihodnost športa mladih še vedno obrestuje. Razburljiv dan v družbi simpatičnih deklic in mladenk je živ dokaz za to!

 

                                                                                             Predsednica kluba Rusalka: Ana Matjaž

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Sodelovanje s klubi. Zaznamek za trajno povezavo.