KD 7. r. – Rastem s knjigo

 DELNI KULTURNI DAN ZA SEDMOŠOLCE – Projekt »Rastem s knjigo« 

Kraj: Mestna knjižnica Šoštanj 

TOREK, 15. 10. 2013, 7. a (1. in 2. ura)    

ČETRTEK, 17. 10. 2013, 7. d (1. in 2. ura)

ČETRTEK, 17. 10. 2013, 7. c (3. in 4. ura)

PETEK, 18. 10. 2013, 7. b (1. in 2. ura)

                                                                   Knjižničarki Lidia Frelih, Brigita Grobelnik

 

Tudi letošnji sedmošolci bodo rastli s knjigo

 V mesecu oktobru 2013 je 87 učencev  sedmih razredov OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj v okviru nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« obiskalo Mestno knjižnico Šoštanj. Projekt spodbuja učence k branju književnih besedil in samostojnemu iskanju knjižničnega gradiva. Zelo pomembno je, da sedmošolci doživijo obisk splošne knjižnice kot zanimiv in privlačen.

V novi sodobni šoštanjski knjižnici  je učence sprejela knjižničarka Marjeta Blatnik, kjer jim je najprej razkazala knjižnico, jih seznanila s pravili izposoje in članstvom, predstavila vzajemni katalog COBISS/OPAC, s pomočjo katerega so morali samostojno v katalogu in nato na policah poiskati določeno gradivo. Pogledali so si tudi kratek film, ki je bil posnet po knjigi Vinka Möderndorferja Kot v filmu. Ta njegov prvi mladinski roman, za katerega je prejel nagrado modra ptica, so prejeli ob odhodu v dar sedmošolci in ga bodo brali za domače branje.

Namen obiska knjižnice je podeliti »slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«. Projekt »Rastem s knjigo« smo knjižničarji, učitelji in učenci sprejeli za svojega.

Knjižničarki  Lidia Frelih in Ana Brigita Grobelnik

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.