









Petek, 15. 11. 2019, 7.40.
Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v mesecu novembru.
Letos bo to v petek, 15. novembra.
Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.
Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.
V vseh štirih petih razredih bodo imeli čebelarji predavanje o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Izdelke iz medu bodo tudi predstavili.
Potek:
Učenci gredo ob 7.40 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.40 se prične zajtrk. Reditelji bodo prinesli zajtrk, ki ga bodo učenci kulturno pojedli.
Sledil bo pouk po urniku.