ND 8. r. – Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga in Žička kartuzija

Torek, 16. 4. 2024. Odhod 7.45, prihod od 13.00 do 13.20.

Pozdravljeni.

V torek, 16. 4. 2024, bodo imeli učenci 8. razredov naravoslovni dan. Obiskali bodo Center Noordung v Vitanjah in Žičko kartuzijo. V samem centru bodo imeli voden ogled in nato še izvedeno delavnico Noordungove vizije. Obiskali bodo še Žičko kartuzijo, kjer bodo imeli voden ogled. Cena ogledov (Žička kartuzija in Center Noordung) je 10 €, cena delavnice je 2€, cena prevoza pa 9 €. Torej skupna cena  naravoslovnega dne je 21 €. Dan bo obračunan na položnici.

 

Center Noordung

Osnovno poslanstvo je raziskovanje, zbiranje in posredovanje dognanj o vesolju in vesoljskih tehnologijah javnosti na način smiselnega povezovanja in prepletanja znanosti, gospodarstva, turizma in umetnosti.

Osnovna dejavnost javnega zavoda Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga je promocija vesoljskih tehnologij in manifestacija človeških dosežkov v vesolju s prepletanjem umetnosti in visokih tehnologij. Ponudba obsega razvoj, postavitev in trženje vesoljskih vsebin v obliki umetniških razstav, razstav eksponatov in multimedijskih interaktivnih aplikacij, ki jih ponujamo splošni javnosti.

Prav tako s povezovanjem in vključevanjem v mednarodne povezave skrbijo za večjo prepoznavnost slovenskih in mednarodnih inštitucij na področju vesoljske dejavnosti na vseh področjih. Učencem bodo na preprost način predstavili osnove astronomije, ki so del učenega načrta fizike.

 

Žička kartuzija

Žička kartuzija je del bogate slovenske zgodovine. Tukaj  bodo učenci pod vodenim ogledom raziskovali samostan kartuzijanskega reda, ogledali si bodo zeliščni vrt ter stalne razstave v tem samostanu. Bogatili bodo svoje znanje o zgodovini, naravoslovju ter drugih vedah.

Špela Plavše, prof.

 

 

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.