Dobrodelna akcija za Ukrajino

So dejanja, ki nekaj štejejo. So trenutki, ko lahko pomagamo in so majhne stvari, ki nekomu pomenijo veliko. In ravno to, smo dokazali otroci in zaposleni na OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj skupaj s POŠ Topolšica.

Zaradi trenutnih razmer v Ukrajini smo se povezali s Karitas in OZRK Velenje in odločili, da pripravimo zbiralno akcijo potrebščin, ki jih ljudje na tem žalostnem vojnem območju nujno potrebujejo. Otroci smo skupaj s starši in zaposlenimi na šoli dokazali, kako srčni smo. Prinesli smo veliko stvari, ki mogoče nam, ki še ne poznamo razmer, ki vladajo v Ukrajini ne pomenijo veliko, a ljudem tam ogromno. Zbrali smo veliko konzervirane hrane, oblačil, toaletnega materiala, pripomočkov za zdravstveno oskrbo ran in drugih stvari.  Nabralo se je preko 5000 različnih artiklov, med njimi skoraj 1000 konzerv s hrano, 900 paketov testenin, kar pomeni skoraj 2000 obrokov za ljudi potrebne pomoči.

Seveda s temi dejanji mej ne bomo premikali, a ravno s takimi malimi stvarmi lahko pokažemo, da nam ni vseeno za sočloveka, da smo pripravljeni pomagati in nekako vsaj malo omiliti bolečino ljudem, ki se v teh nevzdržnih razmerah  borijo za preživetje.

  Špela Sovič (POŠ Topolšica),

Klementina Rednak Mežnar (OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj)

V povezavi z organizacijama Rdeči križ in Karitas, zbiramo: petek, 18. 3. 2022, ponedeljek, 21. 3. 2022: 7.-8.00, 13.-15.00, zgornji vhod v Športno dvorano OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, naslednje

higienske pripomočke:

  • zobne paste
  • zobne ščetke
  • plenice
  • higienski vložki
  • vlažilni robčki

in naslednjo hrano:

  • testenine
  • konzervirana hrana

Učenci od 1. do 5. razreda predajo svoje prispevke razredničarki, učenci od 6. do 9. razreda pa v dogovorjenem času prinesejo material v zgornji vhod v Športno dvorano.

Dopis ravnateljice

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije staršem. Zaznamek za trajno povezavo.