Ekskurzija IP Dunaj

Petek, 1. 6. 2018, IP POK, N3, RDK, NPH. 6.00-22.00.

Ekskurzija na Dunaj

dunaj6V petek, 1. 6. 2018, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na dolgo dunaj3pričakovano in zasluženo ekskurzijo  v avstrijsko prestolnico Dunaj. Po dveh krajših postankih smo najprej prispeli v palačo Schönbrunn. Kljub temu, da je bila to letna rezidenca habsburških vladarjev, je štela kar 1441 soban. Sprehodili smo se mimo prelepih grajskih vrtov in grajskega parka, mimo znamenitega živalskega vrta Schönbrunn in se povzpeli na grič, kjer stoji še ena mogočna zgradba Gloriette, od koder je pogled na Schönbrunn z vso okolico še lepši.dunaj2

dunaj8Ndunaj10ato smo se z avtobusom odpeljali  proti mestnemu jedru, ki je bil včasih obdan z obzidjem, danes pa ga je nadomestil znameniti Ring, krožni promet okrog centra Dunaja. Peljali smo se mimo okrasnih secesijskih stavb, mimo Opere, Parlamenta in Dunajskega gledališča. Najprej smo se ustavili na Trgu Marije Terezije in si ogledali Naravoslovni muzej,dunaj12 kjer smo videli zbirke mineralov, živalski sdunaj11vet in si lahko ogledali evolucijski razvoj od prvih bitij do danes.

 

dunaj4Pot smo nadaljevali proti glavni palači Dunaja Hofburg, ki smo si jo ogledali iz vseh strani ter se sprehodili po glavnem območju za pešce, kjer je bilo na vseh straneh veliko trgovin, kavarn in ogromno obiskovalcev. Uživali smo v uličnem utripu mesta in zvokih uličnih dunaj13glasbenikov. Čakala nas je le še pot do avtobusa in vožnja dunaj5proti Šoštanju. Zadovoljni in veseli smo se v poznih večernih urah vrnili domov.

 

Učenci 8. in 9. razredov

V petek, 1. junija 2018,  bomo pri izbirnih predmetih poskusi v kemiji,  nemščina 3, raziskovanje domačega kraja in načini prehranjevanja izvedli ekskurzijo na Dunaj za učence, ki so pridno delali. Sprehodili se bomo po mestnem središču, kjer bomo videli znamenito Opero, Hofburg, Parlament, Mestno hišo, Univerzo, Trg Marije Terezije, obiskali bomo palačo Schönbrunn ter se za zaključek napotili še v Naravoslovni muzej.

Odhod je predviden ob 6. uri izpred šole, prihod pa v večernih urah (okoli 22. ure). Učenci, ne pozabite na osebni dokument in pijačo in hrano.

 

Učiteljice izbirnih predmetov

(1. objava: 25. 5. 2018, 10.01)

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.