Finale v odbojki na mivki

prvakinje30_9_2015Sreda, 30. 9. 2015, Sv. Katarina v Ankaranu. Odhod ob 7.00 izpred šole. Državne prvakinje.


V sredo, 30.9.2015, je v Ankaranu potekalo finalno tekmovanje v odbojki na mivki za učenke osnovnih šol v Sloveniji. Med štirimi osnovnimi šolami, ki so si priborile nastop na finalnem tekmovanju, so bile tudi učenke naše šole. Na poti do finala so suvereno osvojile naslov področnih prvakinj, kar jim je prineslo nastop v polfinalu državnega prvenstva. Z dobrimi igrami so v polfinalu premagale vse ekipe in se uvrstile na zaključni turnir štirih najboljših ekip osnovnih šol Slovenije.

Že prva tekma finala je našim učenkam dodelila dvoboj z domačinkami, učenkami OŠ Ankaran. Začetek prvega niza je pokazal, da so tu zbrane res najboljše osnovnošolske ekipe iz Slovenije. Naše učenke so turnir odprle s porazom v prvem nizu. To pa jih seveda ni potrlo. Drugi niz so začele silovito in domači ekipi niso dopustile razviti njihovo igro. Z močnimi in nevarnimi začetnimi udarci so onemogočile učenkam nasprotne ekipe, da bi lahko napadale in povzročale težave našim učenkam. Drugi niz je bil dobljen in znašli smo se pred odločilnim tretjim nizom. Tudi tega so učenke naše šole dobro začele, ves čas nadzirale potek tekme in na koncu slavile z 2:1 v nizih.

Naslednji nasprotnik naših deklet so bile učenke OŠ Grosuplje. Kljub zmagi 2:0 naših učenk, pa tekma še zdaleč ni bila lahka. Na računu so dekleta imela že dve zmagi, zato so se upravičeno spogledovale z naslovom državnih prvakinj.

Nasprotnice naših učenk so v zadnji tekmi bile učenke iz OŠ Kamnik. Po vodstvu naših učenk z 1:0, so v drugem nizu naredile nekaj nepotrebnih napak, malce je padla koncentracija, učenke iz OŠ Kamnik pa so to izkoristile in osvojile drugi niz. Zopet pa se je pokazala volja in boj naših učenk, ki so v tretjem nizu stvari postavile na svoje mesto in slavile zmago tudi v zadnji tekmi. Rezultat je bil 2:1 in slavje državnih prvakinj se je lahko začelo.

To je prvi državni naslov odbojkaric naše šole, ki pa je očitno prišel točno ob pravem času, saj naša šola v letošnjem letu praznuje deseto obletnico delovanja.

Vsem dekletom iskrene čestitke.

Ekipa: Brina Stropnik, Lara Lesjak, Ela Medved, Ana Žigon, Neli Goršek

Mentor: Boris Plamberger, prof.

Na povezavi http://www.sportmladih.net/novice/577 si lahko ogledate fotogalerijo s finala.

Finalno tekmovanje ŠŠT (šolskega državnega prvenstva) v odbojki na mivki.

Ekipa:

Brina Stropnik
Lara Lesjak
Ela Medved
Ana Žigon
Neli Goršek
Mentor: Boris Plamberger, prof.
(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Odbojka. Zaznamek za trajno povezavo.