Nagovor ravnateljice

Drage učenke in učenci!

Smo v 4. tednu izobraževanja. Učitelji bodo začeli preverjati vaše znanje. Upam, da odgovorno opravlajte šolsko delo. To je VAŠA ODGOVORNOST in ne odgovornost staršev ali učiteljev. Vsakodnevno spraševanje staršev, ali ste  opravili vso  šolsko delo, vzemite dobronamerno in hkrati kot vzpodbudo, da se lahko pohvalite, da STE opravili svoje delo.

Vsak učitelj in tudi sama sem vesela vsake vaše povratne informacije. Takole je v zapisu Žiga strnil svojo izkušnjo pouka na daljavo:

 

Spoštovana gospa učiteljica!

Super, do nadaljnjega bomo doma in imeli bomo počitnice. To je bila moja prva misel, ko sem izvedel, da bomo ostali doma zaradi virusa, ki razsaja po celem svetu. Naj se javi tisti, ki na to ni pomislil. Pa vendar se mi je že prvi teden vse postavilo na glavo.

Prve dni je vse skupaj šlo bolj počasi, ker je bilo zunaj sončno vreme in nisem delal vsega sproti. Ko je bil petek, sem videl, koliko dela mi je še ostalo za pretekli teden. Ni mi preostalo drugega, kot da sem vse naredil med vikendom.

Od drugega tedna dalje pa se vsak dan zbudim ob 7.30. Najprej zajtrkujem, se umijem in sedem k mizi. Meni je vse skupaj malo lažje, ker je tudi mami morala ostati doma in skupaj predelava učno snov. Pripravim si snov in naloge, nato pa začneva. Če je potrebno snov razložiti, jo skupaj pregledava, predebatirava, nato ključne stvari napišem v zvezek. Vsak dan imam tudi nalogo pri vsakem predmetu. To opravim sam. Moram priznati, da je tega zelo veliko. Več kot v šoli, saj smo v šoli včasih nalogo naredili že pri uri. Največ je dela pri biologiji, zgodovini, kemiji, matematiki in fiziki. Še sreča, da imam atija, ki zna matematiko in fiziko, da mi lahko vse razloži, če kaj ne razumem. Velikokrat se z atijem vprašava, kako delajo tisti učenci, ki te možnosti nimajo.

Ta teden je malo lažje, ker je manj predmetov na dan, ampak sem opazil, da je pri določenih predmetih dela še vedno veliko. Veliko časa mi vzame, ko moramo na spletnih naslovih gledati razne filmčke, predstavitve in naloge. Po drugi strani je pa to nekaj novega. Meni je postalo zelo zanimivo. Pri TIT smo si morali prvi teden pogledati oddajo o recikliranju odpadkov, ki je bila na TV. Najprej sem se jezil, ko sem videl, da traja eno uro. Odgovoriti smo morali še na 12 vprašanj. Tisti dan sem mislil, da sploh ne bom šel ven, ker sem imel še drugo snov in nalogo. Naj povem, da sem bil na koncu zelo vesel, saj je bila oddaja zelo zanimiva in poučna. Veliko novega sem izvedel. In teh 12 vprašanj sploh ni bilo težko rešiti, ker me je zanimalo in sem si veliko zapomnil. Če bi ne bilo šolanja na daljavo, si tega nikoli ne bi pogledal.

Priznam, da si sedaj, ko sem doma, veliko več zapišem v zvezek, to pa zato, ker imam doma zelo strogo učiteljico. Zahteva, da je vse narejeno sproti in kot je treba. Do sedaj sploh nisem vedel, da rdeč kuli za naslove obstaja. Sam si sedaj veliko več zapomnim in se naučim. Nimam s kom klepetati kot v šoli. Slabost pri takšnem pouku pa je, da že zelo pogrešam sošolce in treninge rokometa. Aja, še vsak dan moram opraviti trening, ki nam ga pošlje trener. Tako, dolgčas mi sigurno ni. Veliko sem zunaj na zraku ali pa atiju pomagam v delavnici. Najbolj me zanima, kako bomo dobili ocene. To bo za mene največji izziv. Vse se bo potrebno naenkrat naučiti in tudi znati.

Šolo bomo že nekako zaključili, pomembno je, da smo zdravi in da ne hodimo nikamor, kjer bi se lahko okužili. Zato ostanimo doma. Zaradi mene lahko tudi kar do konca tega šolskega leta.

Lepo vas pozdravljam.

Žiga Zajc

 

Najverjetneje se je na začetku pouka na daljavo enako dogajalo marsikomu. Samostojno šolsko delo doma je velika popotnica samostojnega dela, ki vas bo čakalo v srednji šoli. V tem času boste lahko dokazali vsem, koliko ste odrasli. Želim vam uspešno delo.

 

Konec tedna so pred name prazniki. Preživite jih lepo. Pomagajte staršem pripraviti praznično mizo in seveda, veselite se in uživajte  v vseh lepotah, ki vam jih prinaša življenje.

 

Ostanite zdravi,

 vaša ravnateljica

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Učenci. Zaznamek za trajno povezavo.