Pismo staršem

Spoštovani starši in učenci!

Smo v 2. tednu  dela na daljavo; za vse nekaj novega. Za takšno delo je potrebno obojestransko veliko strpnosti, razumevanja in dobre volje. Naši učitelji se maksimalno trudijo in iščejo najrazličnejše rešitve. Skupaj bomo zmogli.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svoji razredničarki v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve.

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašo razredničarko  ali predmetnega učitelja.

 Delo na daljavo – ja, prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam.

Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov.

Hvala vsem, ki ste se mi oglasili  preko elektronske pošte (majda.zaversnik@guest.arnes.si).

Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti.

Lepo preživite današnji praznik. Družina je največ, kar imamo poleg zdravja v življenju.

Ostanite zdravi.

 

mag. Majda Zaveršnik Puc,

 ravnateljica

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije staršem. Zaznamek za trajno povezavo.