Mednarodno zborovsko tekmovanje “Lege Artis” Tuzla

6.-8. 6. 2019, Tuzla (BiH), 8.15/po 22.00.

MPZ OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ na mednarodnem pevskem tekmovanju Lege Artis v Tuzli

 

…Trdo delo, vztrajnost, močna želja in petje s srcem…

To so sestavine, ki so pevce mladinskega pevskega  zbora OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj pod vodstvom odlične zborovodkinje Metke Berk in korepetitorke Klementine Rednak Mežnar, spremljale na poti v Tuzlo , kjer so se od 6. 6.  do 8. 6. 2019 udeležili prestižnega tekmovanja Lege Artis. Že na vajah so zapeli s takim žarom, da so učiteljici spremljevalki Matejo Čokelc in Sabino Žnidar spravili v solze, njihov nastop na tekmovanju pa je bil še samo nadgrajen. Tudi sodniki so bili navdušeni, saj so jih povabili v Grand Prix, tekmovanje za 1. mesto. Na odru so zablesteli kot profesionalni pevci in skupaj z zborovodkinjo očarali dvorano. Zares zasluženo so  si priborili kar 92 točk in osvojili prvo nagrado (zlato priznanje z odličjem). S svojo izvedbo skladbe Naj živi hrup so zatresli celo Tuzlo in si priborili posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne skladbe.

Nagrade pa niso vse, kar so pevci osvojili v teh čudovitih dneh – stkala so se nova prijateljstva, tudi takšna, ki sežejo izven meja, saj je glasba jezik, ki povezuje vse, ki jo nosijo v srcu.

Hvala ravnateljici mag. Majdi Zaveršnik Puc, ki podpira in spodbuja mlade pevke in pevce k petju in druženju v zboru. Hvala učiteljem v šoli, ki dovolijo pevkam in pevcem, da včasih manjkajo pri pouku zaradi intenzivnih priprav. Hvala staršem, ki pripeljejo svoje otroke na vaje tudi v sobotah in na premnoge popoldanske nastope in vaje.

Posebna zahvala je namenjana županu Občine Šoštanj, g. Darku Menihu, ki je s finančno pomočjo pripomogel, da so se pevci in pevke sploh lahko udeležili mednarodnega tekmovanja.

Lahko smo ponosni, da takšen mali kraj, kot je Šoštanj, premore toliko dobrih pevk in pevcev.

S srcem in vztrajnostjo se bomo trudili naprej vzdrževati čim višji nivo pevske kulture.

Klementina Rednak Mežnar, prof.

Dogajanje, rezultati

Prva nagrada in posebna nagrada za izvedbo najboljše sodobne zborovske skladbe Naj živi hrup. Juhu!!! Gran prix so prejeli  Čehi… Glasbena šola. Noro!!!! (KRM, petek, 21.24)

 

 

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 28. 5. 2019

 

OBVESTILO

V četrtek, 6. 6. 2019, odhajamo s pevci MPZ na mednarodno tekmovanje »LegeArtis« v Tuzlo. Otroci pridejo zjutraj normalo v šolo. Najprej bomo pomalicali, odhod izpred šole predvidevamo ob 8.15. Prvi dan je namenjen potovanju v Tuzlo in namestitvi v hotelu (Hotel Tuzla, ZAVNOBiH-a  br.13,    75 000 Tuzla), drugi dan je dan tekmovanja (Bosanski kulturni center), tretji dan pa si bomo po odjavi iz hotela vzeli nekaj časa za ogled turističnih znamenitosti Tuzle.

Otroci potrebujejo:

  • veljaven osebni dokument (potni list ali osebna izkaznica),
  • oblačila za 3 dni,
  • staro pevsko majico, hlačne nogavice kožne barve,
  • pribor za osebno higieno,
  • kakšno zdravilo proti bolečinam, za grlo…
  • steklenico z vodo,
  • malico (kosilo) za 1. dan (rezerviran imamo polpenzion, začnemo v četrtek z večerjo, kosilo drugi in tretji dan bo financirala šola)
  • zavarovanje za tujino bo za celo skupino sklenjeno v šoli, vendar je priporočljivo, da imajo s sabo modro kartico zdravstvenega zavarovanja za tujino, če jo seveda imajo,
  • nekaj žepnine (valuta – konvertibilne marke) – znesek po lastni presoji.

Domov (parkirišče pred šolo) bomo  prišli v soboto, 8. 6. 2019, v poznih večernih urah.

Prosim, da otroke opozorite na uporabo mobitelov. BiH ni v EU, zato so lahko stroški prenosa podatkov hitro zelo visoki.

 

Lep pozdrav

zborovodkinja

Metka Berk

 

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                   

Šoštanj, 29. 3. 2019

 

Spoštovani starši.

Glede na to, da naš MPZ v zadnjem času dosega lepe  rezultate, smo se odločili, da se v letošnjem šolskem letu preizkusimo še na mednarodnem tekmovanju. V načrtu smo imeli sodelovanje na Mladinskem pevskem festivalu v Celju, vendar je  le-ta preložen na naslednje leto.  V iskanju finančno vzdržne možnosti se je ponudila priložnost prijave na mednarodno zborovsko tekmovanje “Lege Artis” , ki bo potekalo od 6. 6. do 8. 6. 2019 v Tuzli (BiH). V primeru, da bomo sprejeti na tekmovanje, bo stroške prevoza krila šola, stroške bivanja (2x polpenizon), ki bodo znašali od 50 do 73 € – odvisno od namestitve, pa bi poravnali udeleženci sami (dva obroka –  maj, junij). V primeru, da pridobimo še kakšna sponzorska sredstva, se bo drugi obrok sorazmerno zmanjšal.

Če se strinjate, da  Vaš otrok sodeluje v pripravah na tekmovanje in ste pripravljeni  poravnati omenjene stroške, Vas prosim, da to potrdite na spodnjem odrezku, katerega mi naj pevci vrnejo čim prej.

Na tekmovanju želimo biti čim bolj uspešni. Zato bodo pevci, ki ne bodo dosegali postavljenih standardov petja morali pridobiti še nekaj pevskih izkušenj in počakati na naslednjo priložnost.

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo v četrtek, 4. 4. 2019, od 17. do 19. ure na redni popoldanski govorilni uri.

Lep pozdrav

                                                                        Metka Berk

                                                                        zborovodkinja MPZ

Strinjam se, da  moj otrok______________________________

učenec / ka ______ razreda sodeluje  v pripravah na pevsko tekmovanje in na samem tekmovanju v Tuzli (6. 6 – 8. 6. 2019).

Podpis staršev: __________________________

(Skupno 486 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih, Tekmovanja. Zaznamek za trajno povezavo.