Državno posamično finale v atletiki

Športni park Žalec, odhod ob 8.30 izpred šole, zbor ob 8.20, prihod predvidoma ob 15.30. 3 medalje

V sredo, 6. 6.2018 se je 10 naših učencev udeležilo državnega finala v atletiki posamično, ki je potekalo v Žalcu. Kar 3 šolski rekordi in 3 medalje na državnem nivoju, je bil več kot dober izkupiček za naše učence.
Tomaž Turinek je postavil nov šolski in svoj osebni rekord v teku na 300 m in osvojil odlično 2. mesto v državi. Štafeta učencev 4 x 100 m v sestavi Peter Aleksič Kladnik, Matic Ravnikar, Tim Topolovec in Tomaž Turinek je z res vrhunskim tekom, kjer je pomembna usklajenost in dobro sodelovanje 4 tekačev, osvojila srebrno medaljo in 2. mesto v državi in dokazala, da so na naši šoli odlični atleti v državnem merilu. Timotej Dobrila je v teku na 1000 m osvojil 3. mesto in bronasto medaljo. Deja Koren je v suvanju 3 kg krogle osvojila 7. mesto, Anja Kosi je s skokom v daljino 4 metre 88 centimetrov postavila nov šolski rekord in osvojila 11. mesto, 11. je bil tudi Nik Šlehta v metu vortexa. Odlično se je odrezala Neli Komar v teku na 300 m in osvojila 12. mesto.
V Žalcu je potekalo hkrati tudi športno druženje Festival športa mladih, tako, da so naši atleti preživeli čudovit sončen dan v druženju s športniki iz vse Slovenije, poleg tega pa so bili še tekmovalno zelo uspešni. Fotografije si lahko ogledate na spletni strani šole.

Zaključili pa smo tudi tekmovanje za vzornega športnika in športnico šole:
VZORNA ŠPORTNICA šole je Nika Andrejc Sevčnikar, 2.mesto je osvojila Eva Javornik, 3.mesto pa si delijo kar 3 učenke: Enja Tonkli, Manca Nahtigal In Lara Lah.
VZORNI ŠPORTNIK šole je Tomaž Turinek z zbranimi rekordnimi 1660 točkami, kar do sedaj ni uspelo še nikomur, 2. mesto je osvojil Matic Ravnikar, 3.mesto pa Sebastjan Turinek.

Športni pedagogi vam želimo športno aktivne, vesele in zabavne počitnice, naberite dobro energijo, da bomo lahko v naslednjem šolskem letu ponovili odlično šolsko športno zgodbo.

DRŽAVNO POSAMIČNO FINALE V ATLETIKI

Žalec, 6. 6.2018

  1. Deja Koren
  2. Neli Komar
  3. Tomaž Turinek
  4. Anja Kosi
  5. Matic Ravnikar
  6. Sebastjan Turinek
  7. Tim Topolovec
  8. Peter Aleksič Kladnik
  9. Nik Šlehta
  10. Timotej Dobrila

Mentor: Nataša Nedeljković, prof.

 

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Atletika. Zaznamek za trajno povezavo.