Ekskurzija v Salzburg

Petek, 9. 6. 2017, učenci IP POK, IP N3, IP RDK, odhod 5.00/prihod 22.00.

V petek, 9. 6. 2017, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na dolgo pričakovani in zasluženi izlet v Salzburg. Pot nas je vodila mimo Dravograda, čez mejni prehod Vič ter mimo Griffna na avtocesto proti Salzburgu. Najprej smo se ustavili pri dvorcu Hellbrunn, kjer smo se sprehodili po prelepem grajskem parku, mimo znamenitega paviljona Sound of music (Moje pesmi, moje sanje) ter občudovali zunanjost palače Hellbrunn.

Nato smo se peljali proti mestnemu središču ter ob tem uživali ob pogledu na grad, ki se dviga nad mestom.

 

Sledil je ogled naravoslovnega muzeja Haus der Natur. Nato pa nas je pot vodila v osrčje mesta, mimo prelepih baročnih zgradb, preko reke Salzach po eni najbolj slavnih ulic  Salzburga Getreidegasse.

 

V mestu smo se ustavili tudi v Fürstovi slaščičarni, ki se edina lahko ponaša z nazivom originalnih in ročno izdelanih Mozartovih kroglic (kroglice v srebrno-modrem ovitku). Po kosilu v središču mesta smo se odpravili še do znamenite Salzburške katedrale, nato pa mimo univerze v Salzburgu do avtobusa.

Odpeljali smo se do enega najstarejših rudnikov soli na svetu,  v kraju Hallein ter izvedeli, da je v bistvu sol pripomogla k razcvetu Salzburga ter izgradnji najlepših baročnih zgradb v mestu. Oblečeni v zaščitna oblačila smo se z vlakcem odpeljali globoko v rove rudnika. Del poti smo opravili peš, vmes pa smo se spustili po dveh lesenih drčah oziroma toboganih ter se s splavom popeljali po slanem jezeru. Pred izhodom so nam podarili še ščepec soli, nato pa smo se odpravili na avtobus.

V Šoštanj smo prispeli v večernih urah zadovoljni in veseli.

Učenci 8. in 9. razredov

V petek, 9. junija 2017,  bomo pri izbirnih predmetih poskusi v kemiji, izbirni predmet nemščina 3 in raziskovanje domačega kraja izvedli ekskurzijo za učence, ki so pridno delali, v Salzburg. Ogledali si bomo mesto Salzburg, obiskali palačo Hellbrunn in Haus der Natur  ter si v bližnjem kraju Hallein ogledali še rudnik soli. Odhod je predviden ob 5. uri izpred šole, prihod pa v večernih urah (okoli 22. ure). Učenci, ne pozabite na osebni dokument in na primerno obutev v rudniku.

 

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.