Projekt Začni mlad, tekmuj pošteno

 
Mladi nadobudneži vaše občine so že začeli novo šolsko leto, v katerega bo letos vključena tudi Atletska zveza Slovenije v sodelovanju z OKS-ZŠZ, Zavodom za šport RS Planica in ob podpori UNESCO Sklada za preprečevanje dopinga v športu. S projektom »Začni mlad, tekmuj pošteno« želimo spodbuditi  otroke v raziskovanje osnov atletike, ki jim bodo koristile za celo življenje.
 
Ena izmed dejavnosti projekta je množični tek za otroke, ki bo potekal 16. septembra in bo organiziran s pomočjo osnovnih šol in šol s prilagojenim programom, izvajal pa se bo tudi po atletskih klubih in društvih širom Slovenije. Ocenjujemo, da se ga bo udeležilo več kot 10 000 otrok in bo s tem po uspešni premierni izvedbi v lanskem letu nadaljeval sloves športne aktivnosti z rekordno udeležbo otrok.
 
Osnovne šole in šole s prilagojenim programom se že prijavljajo na tek in morda so vas o svoji aktivnosti že obvestili ter vas povabili, da se kot predstavnik Občine udeležite dogodka na osnovni šoli v vašem kraju ter s tem podprete trud šole in pozitiven zgled, ki ga dajejo krajanom glede pomembnosti zagotavljanja aktivnosti otrok ter promocije zdravega in aktivnega načina življenja. 

Atletska zveza Slovenije

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Atletika. Zaznamek za trajno povezavo.