Devetošolci – vpis v srednje šole

Virtualna informativna dneva se vztrajno bližata (12. in 13. 2.). Izšel je razpis, srednje šole pošiljajo gradivo in se predstavljajo prek svojih spletnih strani.
Posredovanje VPISNIH INFORMACIJ učencem 9. razredov in/ali njihovim staršem:

E-različica publikacije  Srednješolski Vpisnik 2021

Obvestilo o informativnih dnevih

Informacija v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni

Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni

Spletni naslovi dijaških domov z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni

Datum: 27. 1. 2021
Zadeva: OKROŽNICA v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 12. in 13. februarja 2021, v srednjih šolah in dijaških domovih ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.
Zato smo ravnateljicam in ravnateljem srednjih šol in dijaških domov predlagali, da razmislijo o načinih predstavitve njihove šole (dijaškega doma) oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Zavedamo se sicer, da tak način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.
Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, smo s strani vseh srednjih šol in dijaških domov pridobili informacije in na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ objavili seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

Anton Baloh
generalni direktor
Direktorat za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih, Informacije staršem. Zaznamek za trajno povezavo.